İmamoğlu: Ben bunlara karşı hiç kaybetmedim

İmamoğlu: Ben bunlara karşı hiç kaybetmedim
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu İstanbul seçimlerini hatırlattı, "Ben bunlara karşı hiç...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu İstanbul seçimlerini hatırlattı, "Ben bunlara karşı hiç kaybetmedim" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"14 MAYIS'I SİYASİ DARBE İLAN ETTİLER"

Ben bunlara karşı hiç kaybetmedim. Yenilirsen de rakibini tebrik eder yoluna devam edersin. Siyaset bu. Spor gibi centilmence kurallara uygun yapmak gerekir. Siyaseti ölüm kalım gibi göstermeye kalkanlar, milletin iradesinden korkanlardır. Siyasetin o tarafına bakanlar korku büyüyünce insan ne yaptığını ne dediğini bilmez hale gelir. Sapla samanı karıştırır. Bunlar da o hale geldi. 14 Mayıs’ı siyasi darbe girişimi ilan ettiler. Bak bak. Garip bir durum. Onlar kazanınca siyasi irade tecelli ediyor, başkası kazanınca siyasi darbe oluyor. Bu ülkenin insanlarını kandırabileceklerini düşünüyorlar. Millete saygısı da yok. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Vatandaşın oy kullanarak darbe yapacağını düşünen insanların gerçekten aklı kıt olduğunu düşünüyorum. Bunların aklından kimseye hayır gelmez.

"806 BİN DEMOKRASİ TOKADI"

Aynısını İstanbul’da bize yapmaya kalktılar. Seçimi ilan ettiler. Sen 13 bin oyla seçimi kazanabileceğini mi zannediyorsun dediler. Millet okkalı bir 806 bin demokrasi tokadı atıverdi. Aynı zarfa atılan 3 oya gerçek dediler, bir oya sahte dediler. Bunu milletin gözüne baka baka utanmadan söylediler. Şimdi bazı vatandaşların oyu eğer onlara gidiyorsa milletin iradesi, bazılarının muhalefete gidiyorsa siyasi darbe.

"MİLLET SİZİ TIPIŞ TIPIŞ EVİNİZE YOLLAYACAK"

14 Mayıs’ta bu ülkenin dört bir yanındaki eşit onurlu saygın vatandaş çok basit bir şey yapacak. 5 yıl süreyle kendine hizmet edecek hizmetkarını belirleyecek. Bunlara göre hizmet bir avuç insana. Bize göre size, size. Millet artık ey iktidar sizin hizmetinizden memnun değil. Millet sizi tıpış tıpış evinize yollayacak.