İmamoğlu: Halk Ekmek’te pide 3 TL olacak

İmamoğlu: Halk Ekmek’te pide 3 TL olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl ramazan pidesinin Halk Ekmek’te 3 TL’den satılacağını duyurdu. Undaki devlet desteğine rağmen Ramazan pidesi fiyatlarına bu yıl yine ciddi zam geleceği bildirilmişti.Fırıncılar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl ramazan pidesinin Halk Ekmek’te 3 TL’den satılacağını duyurdu. Undaki devlet desteğine rağmen Ramazan pidesi fiyatlarına bu yıl yine ciddi zam geleceği bildirilmişti.

Fırıncılar odası, geçen yıl 4 liraya satılan 365 gram sade pidenin bu ramazanda 330 gram olarak 6 lira liraya satılacağını duyurmuştu. Fırıncılar, devlet destekli un bulmakta zorlandıklarını söylerken, destekli un olmadan 6 liralık fiyatın da kurtarmayacağı görüşünde.

İBB Başkanı İmamoğlu 330 gr ramazan pidesinin bu yıl Halk Ekmek’te 3 TL’den sunulacağını söyledi. Geçen sene bu fiyat 1,5 TL’ydi. Ramazan 2 Nisan’da başlıyor.

Fırıncılar odası başkanı Erdoğan Çetin, pide fiyatlarına ilişkin şu bilgileri vermişti:
● 330 gram sade pide: 6 lira ● 330 gram susamlı yumurtalı pide: 7,5 lira ● 415 gram pide: 7,5 lira ● 415 gram susamlı yumurtalı pide: 9 lira

Çetin, ayrıca son 15 gündür fırıncıların devlet destekli un bulmakta zorlandıklarını söylemişti.