İmamoğlu'na Kuran provokasyonunda yeni gelişme: İnceleme başlatıldı

İmamoğlu'na Kuran provokasyonunda yeni gelişme: İnceleme başlatıldı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na konuşması sırasında bir şahıs Kuran göstermişti. İstanbul Valiliği, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.CHP'nin adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na konuşması sırasında bir şahıs Kuran göstermişti. İstanbul Valiliği, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

CHP'nin adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nun Çekmeköy-Samandıra Etabının Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Konuşması sırasında kendisine Kuran gösteren bir kadına seslenen İmamoğlu, tepki gösteren kalabalığı sakinliğe davet ederek “Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin” demişti.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İmamoğlu'na Kuran gösteren şahsın bir süre tutuklu kaldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sancaktepe ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde:

(B.K) adlı şahsın “Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali” suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."