Erdoğan’ın eleştirilerine İmamoğlu’ndan yanıt geldi: Onu da emekli etmeye hazırlanıyoruz

Erdoğan’ın eleştirilerine İmamoğlu’ndan yanıt geldi: Onu da emekli etmeye hazırlanıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "Onu da emekli etmeye hazırlanıyoruz.Yıllardır İstanbul'u tek başına yönetmenin...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "Onu da emekli etmeye hazırlanıyoruz.Yıllardır İstanbul'u tek başına yönetmenin şımarıklığını yaşıyorlar." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi iştirakleri tarafından restore edilen Bulgur Palas'ın açılışında iktidara, hizmet çıkışında bulundu. İmamoğlu, "25 yılda bizim yaptığımız kadar metroyu yapamadılar. Daha da yapacağız, o imzayı atmıyorlar. 31 Mart'ta demokrasi dersini alsın, hemen atacak bakın" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Tarihe sahip çıkmak, hele İstanbul gibi kadim bir şehirde çok özenli davranmayı gerektirir. İstanbul'un tarihi ve kültürel mirası yıllar içinde ihmal edildi. Her alanda olduğu gibi İstanbul'un tarihini koruma konusunda da liyakat sorunu vardı. 5 yılda yepyeni bir dönem kazandı. İstanbul mirası ile emin ellerde. İBB Miras organizasyonu ile muazzam işler yapıyoruz. Tarihi alanlara yen işlevler kazandırarak toplumsal hayata katıyoruz.

Bulgur Palas, bizden önceki yönetimle aramızdaki farkı ortaya koyan çok özel projelerden biri. İstanbul'un kamuya ait tarihi alanları imtiyazlı bir takım vakıf ve derneklere verilirdi. Biz ise tüm İstanbulluların yararlanabileceği hale getiriyoruz. Bu önemli bir zihniyet ve ahlak farkıdır. Tarihe sahip çıkmak lafla olmaz işle olur. Gerekirse bizim yaptıklarımızı kopyalayabilirsiniz.

19 tarihi türbeyi, 588 tarihi mezarı restore ettik. 42 tarihi caminin bakımı yapıyoruz. 943 miras alanını koruma altına aldık. 197 tarihi çeşmeyi suya kavuşturduk. Bizimle dalga geçtiler şimdi aynı projeyi Valilik açıklıyor. Memnun oldum. İstanbul tarihinin en çok restorasyon yapılan dönemini yaşıyor.

Hükümetle belediye aynı partiden olmalıymış. Bak sen. Seçim de yapmayalım istersen. İstiyor ki her şeyi kendi yönetsin. Neyse biz onu emekli etmeye hazırlanıyoruz. Yıllardır İstanbul'u tek başına yönetmenin şımarıklığını yaşıyorlar.

Demokrasiye inancını kaybedenlere 31 Mart'ta sandıkta hatırlatacağız. Biz o sandığı çok seviyoruz. Tabii İstanbul'un 5 yılını 25 yıl ile kıyaslıyorlar. Olsun kıyaslasınlar biz gurur duyuyoruz. 25 yılda bizim yaptığımız kadar metroyu yapamadılar. Daha da yapacağız, o imzayı atmıyorlar. 31 Mart'ta demokrasi dersini alsın, hemen atacak bakın.

Hâlâ bizden mi onlardan mı diye bakıyorlar, bir türlü anlayamadılar İstanbul hepimizin.