İmamoğlu’ndan ‘Kaftancıoğlu ile polemik’ iddiasına yanıt

İmamoğlu’ndan ‘Kaftancıoğlu ile polemik’ iddiasına yanıt
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin 2023 bütçesini meclise sunmadan önce Saraçhane’deki makam odasında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Gazeteciler İmamoğlu’na bazı medya organlarında...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin 2023 bütçesini meclise sunmadan önce Saraçhane’deki makam odasında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler İmamoğlu’na bazı medya organlarında çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu, bazı hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı yönündeki iddiaları sordular.

İmamoğlu “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” dedi.

İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soru üzerine de “Gündemde tutanlara ben bir televizyon programında söylemiştim. Yine nezaketle anlaşılması adına sonunda ‘n’ yok; ‘Ula size ne?’ diye cevap vereyim. Zaten 6’lı masa bu konuya etkin bir biçimde çalışıyor. Bugün tarihi bir anayasa önerisi sunuldu. Bence o gündemlere bakmak lazım” yanıtını verdi.

Diken’den Ayşegül Kasap’a konuşan Canan Kaftancıoğlu’nun basın danışmanı Can Poyraz, “yalan iddialara ilişkin yanıt vermeyi düşünmediklerini” ifade etti.

“TOPLUM İLGİ GÖSTERMİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Galatasaray Stadı’nda yapılan seçim startının verildiği İstanbul buluşması da soruldu. İmamoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:
“Geçen tam bu binanın çaprazında yapılan ve hem Sayın Cumhurbaşkanı’nın hem de MHP lideri Sayın Bahçeli’nin katıldığı toplantıda da söylemiştim. Toplum ilgi göstermiyor. 2 bin 500-3 bin kişinin yaptığı bir toplantı ile İstanbul’da dev buluşma diye tarifledikleri ortamı gördük.

Bunun bir benzerini bence yaşadılar. 25-30 bin insanın geldiği bir organizasyon. Yenikapı’da buluşmalar yaparlardı. 1-1.5 milyon katıldı denirdi. Bu aslında 2019’da İstanbul yönünü çevirmiştir. İstanbul yönünü çevirdiği yolda devam ediyor, yürüyor”