İmamoğlu'ndan "montaj" tepkisi: Kepazelik, bu nasıl simsiyah bir kalp!

İmamoğlu'ndan "montaj" tepkisi: Kepazelik, bu nasıl simsiyah bir kalp!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin montaj videosuna ilişkin olarak, "Bu nasıl bir hırstır. Seçimi kazanmak için yalan konuş, iftira at! O...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin montaj videosuna ilişkin olarak, "Bu nasıl bir hırstır. Seçimi kazanmak için yalan konuş, iftira at! O kadar kepazelik anlatabilirim ki… Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak iş değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz 'ama montaj'... Allah'ın adaleti büyüktür.  Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti. Bu seçim döneminde milletimize verilen zararı ben hiçbir dönem görmedim. Sayın Cumhurbaşkanının bu ifadesi tarihi bir trol ifadesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bu pazar sandık başına gidilecek. Kritik seçimlerden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, AKP'nin montaj videosu ile ilgili şunları söyledi:

Hani bir söz vardır, Türk devletlerine karşı yapılan oyunların ya da devletin içini bozan yapıların tarifi vardır; “Bizans oyunları” deriz.  Öyle bir oyundur ki bu, milleti bölmektir esası. Bu seçimde yapılan iftiralar, yalanlar, kumpaslar… Bütün bu kavramlar, hiçbir dönem bu ülkeye bu kadar zarar vermedi.

Hiçbirimiz buna tenezzül etmeden bir süreç yürüttük. Şaşkınım, Allah aşkına bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'Ama montaj, ama şu, ama bu'... Yahu siz bu videoyu aldınız, miting miting gösterdiniz. Sanki gerçekmiş gibi gösterdiniz. Şimdi savunamıyor bir bakan, bir danışman. Dili dönüyor, bir şey diyemiyor. Savunamıyor derken, o da sefil bir durum. Ben öyle bir ortamın mensubu olsam, böyle bir rezillik, sefillik, kepazelik yaşansa ben onlar gibi dilimi ağzımın içinde dolaştırmam. Özür dilerim, erdemdir bu.

Ahlak, edep… İnancımızda bazı büyük günahlar vardır, yalan konuşmayacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, iftira atmayacaksın. Bunlar, bazen bir aileyi bozar, yok eder, dağılmasına sebep olur. Aileyi dağıttığı gibi şu an yapılan bir milletin, devletin düzenini yok etmek. Bu nasıl bir hırstır. Seçimi kazanmak için yalan konuş, iftira at! O kadar kepazelik anlatabilirim ki… Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak iş değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz 'ama montaj'... Allah'ın adaleti büyüktür.  Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti. Bu seçim döneminde milletimize verilen zararı ben hiç bir dönem görmedim. Sayın Cumhurbaşkanının bu ifadesi tarihi bir trol ifadesidir."