İmamoğlu’ndan YSK çıkışı: Süreci yönetemediler

İmamoğlu’ndan YSK çıkışı: Süreci yönetemediler
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Kurum, YSK’yı eleştirerek "YSK izliyor, bunların YSK'yi ilgilendiren hakları var” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, bütün bakanların...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Kurum, YSK’yı eleştirerek "YSK izliyor, bunların YSK'yi ilgilendiren hakları var” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, bütün bakanların İstanbul'a gelerek AKP'nin adayı Murat Kurum'u destek vermesini eleştirdi.

NOW TV'de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) eleştierek sürecin yönetilemediğini söyledi. İmamoğlu, "YSK izliyor, bunların YSK'yi ilgilendiren hakları var" dedi.

TRT'ye tepki

TRT'yi de eleştiren Ekrem İmamoğlu, "TRT'de 5 yılda Ekrem İmamoğlu için arşiv araştırması yapın. Kötüleyici, karalayıcı olmayan haber bulamazlar. Bu nasıl yayıncılık" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, iktidar için "Bu seçim farklı seçim çünkü İstanbul'u malları olarak görüyorlar. Bakanlık her metroyu sahipleniyor. Herhalde Sayın Kurum'u oraya güvenlik şefi olarak atayacaklar" dedi.

Murat Kurum'un 'Ancak köfteci olur' sözlerini tekrar gündeme taşıyan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Hamallık da yaptım, köfte de sattım, kasada da durdum. Trabzon'a gidip Akçaabat köftesi yapmayı öğrendim. 'Azıcık esnaf ol' derler. Keşke İstanbul'da esnaflığın ne kadar önemli olduğunu öğrense. 21 yaşında İstanbul'un ilk Akçaabat köftecisini açtım. Esnaflık bazen öğretmenlik, bilim insanı kadar önemlidir. Abidir, abladır."

Gençlere ses

İlçe adaylarının tamamının özgeçmişine hakim olduğunu da belirten İmamoğlu, "39 ilçe adayımıza gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız oy verebilir. 39 ilçede meclis üyelerimize ve tabii ki Ekrem İmamoğlu'na da oy istiyoruz" dedi.

İmamoğlu, İBB'ye gelen 1019 soruşturmayı 'dürüstlük madalyası' olarak gördüğünü belirtti. Ayrıca İmamoğlu, gençleri sandığa çağırdı. İmmaoğlu, "5 yılda 1019 kez soruşturmayı ben kendimize dürüstlük madalyası olarak görüyorum. Çünkü bir şey bulamamışlar. Otobüs filmleri, kumpas vs aklınıza gelebilecek her şeyi yaptılar. Hepsini bir kenara koyuyorum. Hiçbiri umurumda değil. Ben 1 Nisan sabahı güçlü İstanbul İttifakı’yla, halk ittifakıyla, bu şehrin bütün insanlarıyla birlikte güçlü bir 5 yıla yol yürümek arzusunda olan bir belediye başkanıyım. Bu anlamda milletimize mahcup olmak istemiyoruz. Başta gençler, iradenizi koyun. Bu seçim sizin seçiminiz. Gençler sandığa gitmeli. Umutsuzluğu bir kenara atın. Ben onlarla bir senet imzalıyorum. İdeallerine hizmet edeceğim. Gençlerle yeni bir dünya kurmak konusunda onlarla mücadele edeceğime ant içiyorum. Güçlü bir katılımla bir demokrasi şöleni şeklinde bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz. İnşallah 1 Nisan sabahı derin bir nefes aldığımız çok güzel bir güne uyanmak dileğiyle" dedi.

Öte yandan programa İmamoğlu ile katılan Dr. Dilek İmamoğlu, İBB Başkanı evde Akçaabat köftesi yapıyor mu? Sorusuna “Ekrem evde köfte yapmıyor. Ama çok güzel kahvaltı hazırlıyor” diyerek yanıt verdi.