İmamoğlu'nun kendisine Suriyelileri ve terörü soran AKP'li vatandaşla sohbeti gündem oldu

İmamoğlu'nun kendisine Suriyelileri ve terörü soran AKP'li vatandaşla sohbeti gündem oldu
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kendisine Suriyelileri ve terörü soran AKP'li vatandaşla sohbeti gündem oldu. İmamoğlu, kendisine "Suriyeliler...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kendisine Suriyelileri ve terörü soran AKP'li vatandaşla sohbeti gündem oldu.

İmamoğlu, kendisine "Suriyeliler gidecek mi" diye soran vatandaşa, "Gitmek zorunda. Memleketleri var onların da. Memleketlerine gitmek zorunda. Sığınmacıların gitmesi lazım çünkü sorgusuz sualsiz şu anda İstanbul’da 2 buçuk milyon sığınmacı var. Bu hükümeti uyardık, ‘Olur mu, biz büyük devletiz, herkes gelsin’… Ya kardeşim gelmenin bir usulü var, buranın bir sınırı var" yanıtını verdi.

"'CHP, PKK destekçisi' diyorlar. Yalan değil mi?" sorusu üzerine İmamoğlu, "PKK'lının ne işi var burada? PKK terör örgütü meselesinde devlet sorumlu değil mi? Birine 'PKK'lı' diyorsan ne işi var sokakta, geziyor... Birine terörist der mi devlet? Teröristse gider tutuklarsın. Benim seçimimde, son gün kala televizyonda benim aleyhimde Osman Öcalan'ı konuşturdular, 'Oyunuzu Erdoğan'a verin' diye. Bunu yapan döndü şimdi bize terörist diyor. Ayıp ama ya... En çok canımı yakan ne biliyor musun? Bir baba, devlet baba gibidir, ana gibidir; evladına 'terörist' der mi? Suçluysa alırsın hapse atarsın, yargılarsın. Kendine oy veren iyi, ona oy vermeyen terörist. Olmaz" dedi.