İngiltere göçmenlere ülkeden ayrılmaları için para verecek

İngiltere göçmenlere ülkeden ayrılmaları için para verecek
İngiltere, geri gönderilemeyen sığınmacıların ülkeden ayrılmalarını teşvik etmek için yeni bir program başlatıyor. The Times'ın raporuna göre, Birleşik Krallık, Ruanda'ya gitmeyi tercih eden göçmenlere binlerce sterlin ödeyecek...
İngiltere, geri gönderilemeyen sığınmacıların ülkeden ayrılmalarını teşvik etmek için yeni bir program başlatıyor. The Times'ın raporuna göre, Birleşik Krallık, Ruanda'ya gitmeyi tercih eden göçmenlere binlerce sterlin ödeyecek bir gönüllü program hazırlıyor.

The Times'ın haberine göre Birleşik Krallık bu yılın başlarında Ruanda hükümetiyle ülkedeki göçmenleri sınır dışı etme planından ayrı olarak yeni bir anlaşma imzaladı. Yeni anlaşma, Birleşik Krallık'ta kalma hakkı bulunmayan ancak ülkelerine geri gönderilemeyen on binlerce göçmeni sınır dışı etmek üzere tasarlandı.

Bu program, ülkelerine dönme şansı olmayan ancak Birleşik Krallık'ta kalmak için yasal hakları bulunmayan binlerce göçmenin ülkeden ayrılmasını sağlamayı amaçlıyor. Başbakanlık tarafından desteklenen planlar, göçmenlere Ruanda'nın güvenli bir üçüncü ülke olarak görüldüğü bir seçenek sunacak.

Bu anlaşma, Nisan 2022'de duyurulduğundan beri yasal itirazlar nedeniyle askıya alınmıştı, ancak şimdi uygulanmaya başlanacak. Anlaşma kapsamında, mevcut gönüllü geri dönüş programları kullanılacak ve göçmenlerin ülkelerine dönmeleri teşvik edilecek.

İçişleri Bakanlığı, bu programı, ülkelerine dönüş yapamayan göçmenleri savaştan etkilenmiş ya da otoriter rejimlerden uzaklaştırmanın bir yolu olarak görüyor. Program, sığınma başvuruları reddedilen herkes için geçerli olacak.

Ruanda'ya giden göçmenlere, ülkeye yerleşmeleri ve entegre olmaları için destek sağlanacak. İngiltere'nin her göçmen için Ruanda'ya ödeyeceği miktar ise 171.000 Sterlin olarak rapor edildi.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl 30,967 sığınma başvurusu reddedildi ve 19,253 kişi kendi ülkelerine gönüllü olarak geri döndü. Bu yeni programın, benzer şekilde daha fazla göçmenin ülkelerine geri dönmesini sağlaması bekleniyor.