İNGİLTERE YASTA

İNGİLTERE YASTA
İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından ülke çapında çok sayıda kişi onun için çiçekler bırakmaya ve yas tutmaya başladı.Buckingham Sarayı'na giden binlerce kişi çiçekler...

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından ülke çapında çok sayıda kişi onun için çiçekler bırakmaya ve yas tutmaya başladı.

Buckingham Sarayı'na giden binlerce kişi çiçekler bırakırken Kraliçe'nin evinin fotoğraflarını çekti. Sarayda bayraklar yarıya indirildi.

Londra’daki St. Paul Katedrali’nin çanları, Kraliçe'nin anısına dün gün içinde her saat başı ve yarım saatte bir olmak üzere çanlarını çaldı.

Kraliçe 2. Elizabeth, İngiltere’nin farklı noktalarında yapılan top atışları ile anıldı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) 15 Eylül'deki Para Politikası Komitesi toplantısını 22 Eylül’e ertelendi. BoE piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararını açıklayacaktı.

İngiltere Premier Lig’inde hafta sonu oynanacak maçlar da yas kapsamında ertelendi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in hükümdarlığını konu alan Netflix dizisi The Crown'ın 6. sezonunun yapımı da Kraliçe'nin ölümünün ardından durduruldu. Kraliçe II. Elizabeth, dizi hakkındaki görüşlerini hiç dile getirmemişti.