İngiltere’de “eşgüdümlü” grev hazırlığı

İngiltere’de “eşgüdümlü” grev hazırlığı
İngiltere’nin en büyük iki sendikası, ücret artışı taleplerine odaklanarak sonbaharda eşgüdümlü grevlere gidilmesi için çalışma yapıyor.Unite ve Unison sendikaları, eylülde yapılacak Sendikalar Konfederasyonu (TUC) kongresi...

İngiltere’nin en büyük iki sendikası, ücret artışı taleplerine odaklanarak sonbaharda eşgüdümlü grevlere gidilmesi için çalışma yapıyor.

Unite ve Unison sendikaları, eylülde yapılacak Sendikalar Konfederasyonu (TUC) kongresi öncesinde, grevlerin daha etkili olabilmesi için eşgüdüm çağrısında bulunan önergeler sundu. BBC Türkçe’nin haberine göre, bu yaz demiryolu işçileri, posta ve telekom işçileri, avukatlar ve belediye çöp toplayıcılarının greve gitmesiyle grevlerde artış gözlendi.

Toplam 48 sendikayı temsil eden TUC yıllık konferansını internet üzerinden yapacak. TUC, sendika üyelerinin hayat pahalılığını yansıtan ücret artışları elde etmelerine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

TUC sözcüsü, “Bu Muhafazakar hükümet şimdi işçilerin ücretlerini ve koşullarını korumalarını engellemek için koordineli bir plan hazırlıyor ve çalışanlar yıkımın eşiğinde” dedi ve şöyle devam etti: “Dolayısıyla, grevlerin eşgüdümlü yapılması, bu hükümetin çalışanlara ve yaşam standartlarına yönelik bu geniş çaplı saldırısını yansıtacaktır. TUC, sendikalarımız tarafından talep edildiğinde grev eylemlerinin koordine edilmesine her zaman yardımcı olmuştur ve bunu yine yapmaya hazırız.”