İngiltere’de parti başkanı vergi kaçırdığı için görevden alındı

İngiltere’de parti başkanı vergi kaçırdığı için görevden alındı
İngiltere’de vergi kaçırmaya çalıştığı iddialarının ardından hakkında soruşturma başlatılan Muhafazakar Parti Teşkilat Başkanı Nadhim Zahawi'nin görevine son verildi.Başbakan Rishi Sunak, kendi talimatıyla başlatılan...

İngiltere’de vergi kaçırmaya çalıştığı iddialarının ardından hakkında soruşturma başlatılan Muhafazakar Parti Teşkilat Başkanı Nadhim Zahawi'nin görevine son verildi.

Başbakan Rishi Sunak, kendi talimatıyla başlatılan soruşturmanın sona erdiğini ve bunun neticesinde Zahawi’nin “Bakanlık yasasını ciddi şekilde ihlal ettiğini” söyledi.

Muhafazakar Parti'nin bir kısım gelirini bildirmemekle suçlanan eski Maliye Bakanı Nadhim Zahawi'nin, geçen yıl hatasını kabul edip vergi dairesine ceza ödediği geçen haftalarda ortaya çıkmıştı. BBC'nin edindiği bilgiye göre Zahawi geçen yıl Temmuz ve Eylül ayları arasında Maliye Bakanı olduğu sırada, vergi dairesine cezası dahil yaklaşık 5 milyon sterlin ödeme yaptı. Bu meblağın yüzde 30'unun ceza olduğu bildiriliyor. Bu gelişmelerin ardından Sunak, bağımsız müfettiş Sir Laurie Magnus’u iddiaları soruşturması için görevlendirdi. Magnus, soruşturmasında Zahawi’nin mali durumu konusunda açık olmadığı sonucuna vardı. Yazdığı mektupta Sunak, soruşturma sonucunda Zahawi’nin hükümetteki görevlerine son verdiğini söyledi. Zahawi ise Başbakan Sunak’a teşekkür etti ve hükümetteki başarılarından dolayı gurur duyduğunu, gelecek yıllarda kendisine olan desteğini sürdüreceğini ifade etti.