İngiltere’deki ilacın detayları açıklandı

İngiltere’deki ilacın detayları açıklandı
Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına devam eden İngiltere merkezli AstraZeneca firması, üretecekleri aşının bir yıl boyunca insanı koronavirüsten koruyacağını açıkladı. Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere,...

Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına devam eden İngiltere merkezli AstraZeneca firması, üretecekleri aşının bir yıl boyunca insanı koronavirüsten koruyacağını açıkladı. Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD ve Hollanda’nın koronavirüs aşısı için anlaşmaya vardığı İngiltere merkezli AstraZeneca şirketinin CEO’su Pascal Soriot açıklama yaptı. İnsanlar üzerinde aşı denemelerine başlandığını söyleyen Soriot, “Bizce bu aşı insanları bir yıl boyunca Covid-19’dan uzak tutacak” ifadelerini kullandı.

Aşı için 750 milyon euro ödenecek

Potansiyel aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca şirketinin dört Avrupa ülkesiyle yaptığı anlaşmanın detayları belli olmaya başladı. Buna göre İtalya, Almanya, Hollanda ve Fransa AstraZeneca’ya koronavirüs aşısının 300 milyon dozu için 750 milyon euro ödeme yapacak. İtalya Sağlık Bakanlığı sözcüsü, anlaşmayı yapan ülkelerin aşıdan ilave 100 milyon doz daha almak içi opsiyonları olduğunu duyururken, anlaşmadan İtalya’nın payına düşen toplam ödeme miktarı ise 75 milyon doz için 185 milyon euro olacak.