İngiltere'den Erdoğan'ın denizaltı inşası açıklamasına yalanlama: Haberimiz yok

İngiltere'den Erdoğan'ın denizaltı inşası açıklamasına yalanlama: Haberimiz yok
İngiltere Donanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İngiltere'nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediği' yönündeki açıklamasına yanıt verdi.İngiltere'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'nin...

İngiltere Donanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İngiltere'nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediği' yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

İngiltere'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'nin Türkiye ile denizaltı inşası için işbirliğine gitmek istediği açıklamasına yalanlama geldi. ABD merkezli dijital savunma haberleri sitesi Breaking Defence'e konuşan İngiltere Donanması sözcüsü "Bu görüşmelerden kimsenin haberi yok" dedi.

Erdoğan üç gün önce Üsküdar'da gençlerle bir araya geldiği etkinlikte ABD'den, Pakistan'dan gelerek fırkateyn yaptıranlar olduğunu söyleyerek bunun yanında uçak gemisi ve denizaltı yaptırmak isteyenlerin de olduğunu, İngiltere'nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediğini ifade etmişti. Middle East Eye'a konuşan bir kaynak da İngiltere'nin Türkiye ile "mürettebatsız denizaltıların ortak üretimiyle ilgilendiğini" söylemişti.

Ancak Breaking Defence sitesine konuşan İngiltere Donanması Sözcüsü, Birleşik Krallık Denizaltı Teslimat Ajansı, Savunma Nükleer Organizasyonu ve gemi yapımcısı BAE Systems ekipleri de dahil olmak üzere bu konudaki görüşmelerden kimsenin haberi olmadığını iddia etti.

İngiliz askeri deniz teşkilatları, denizaltı meseleleriyle ilgili Türkiye ile görüşmelerde bulunmasa da İngiltere merkezli Royal United Services Institute adlı savunma alanındaki düşünce kuruluşunda araştırmacı olarak çalışan Sidharth Kaushal son birkaç yılda İngiliz savunma yetkilileri tarafından Türkiye'ye bir dizi "üst düzey ziyaret" gerçekleştiğini vurguladı.