İngiltere’ye Hint asılı Başbakan Rishi Sunak

İngiltere’ye Hint asılı Başbakan Rishi Sunak
İngiltere›de Liz Truss›tan boşalan koltuğa Hint asıllı Rishi Sunak oturacak. Muhafazakar Parti’nin yeni lideri, ülkenin etnik azınlıktan gelen ilk başbakanı olarak koltuğuna oturacak. Eski Maliye Bakanı 42 yaşındaki Sunak,...

İngiltere›de Liz Truss›tan boşalan koltuğa Hint asıllı Rishi Sunak oturacak. Muhafazakar Parti’nin yeni lideri, ülkenin etnik azınlıktan gelen ilk başbakanı olarak koltuğuna oturacak. Eski Maliye Bakanı 42 yaşındaki Sunak, İngiltere’nin modern tarihindeki en genç başbakanı olacak.

Yeni Başbakan Rishi Sunak, Sunday Times zenginler listesinde 730 milyon sterlinlik servetiyle İngiltere’deki en zengin 222. kişi olarak seçilmişti.

Penny Mordaunt, partinin 357 milletvekilinden en az 100’ünün desteğini alamadığı için yarıştan çekildi. Sunak bunun üzerine milletvekilleri ve parti üyeleri arasında oylama yapılmadan seçimi kazandı. 

Partinin yeni lideri seçilmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Sunak, İngiltere’nin büyük bir ülke olduğunu ve bu ülkeye çok şey borçlu olduğunu belirtti. Sunak, “Derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmeyi en büyük önceliğim yapacağım” dedi.

Başbakan Liz Truss, Kral Charles’a istifasını sunacak; Kral da Sunak’ı yeni bir hükümet kurması için davet edecek. Görevlendirmenin bugün olması bekleniyor.