İngiltere’yi ateş bastı

İngiltere’yi ateş bastı
İngiltere›de dün hava sıcaklığı tarihinde ilk kez 40 dereceyi aştı. Londra’nın batısındaki Heathrow’da hava sıcaklığı, 40,2 derece olarak kaydedilerek rekor kırdı.BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere›de daha...

İngiltere›de dün hava sıcaklığı tarihinde ilk kez 40 dereceyi aştı. Londra’nın batısındaki Heathrow’da hava sıcaklığı, 40,2 derece olarak kaydedilerek rekor kırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere›de daha önce tarihin en yüksek hava sıcaklığı 2019 yılında Cambridge kentinde kaydedilmişti. O dönemde sıcaklık 38,7 dereceyi görmüştü. Sıcak hava dalgası başkent Londra’dan kuzeyde York ve Manchester’a dek İngiltere’nin tümünde hissediliyor.

İngiltere›de sıcak hava dalgasının etkisini sürdürmesi, gece sıcaklıklarının dahi 25 derece civarında seyretmesi ve bugünden itibaren sıcaklıklarda düşüşün başlaması bekleniyor.


Meteoroloji Müdürlüğü, tarihinde ilk kez aşırı sıcaklıklara dair kırmızı alarm seviyesine geçildiğini duyurdu. Kırmızı alarm seviyesi, “vatandaşların ve altyapının üzerinde geniş etkiler görülmesinin beklendiği ve günlük rutinler ile çalışma koşullarında önemli değişikliklerin gerekeceği” anlamına geliyor.

Dün İngiltere›de okulların erken kapandı, bazı okullar ise açılmadı.

Ulusal Demiryolları Şebekesi de vatandaşlara sadece gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri çağrısı yaptı.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün alarm seviyesi duyurusunun yanı sıra, İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu da dördüncü seviyede alarma geçildiğini belirtti. Bu, “ulusal olağanüstü hal durumu” olarak nitelendiriliyor. Başkent yakınlarındaki çayırlık ve ormanlık alanlarda çıkan yangınlarla 250 itfaiyecinin mücadele ettiği bildirildi.

İngiltere›de geçen cumartesi gecesi 16 yaşındaki bir genç Salford Rıhtımı’nda denize girmesinin ardından hayatını kaybetmişti.