İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın, Filistin yürüyüş güzergâhını deştirmesi İslamcı gruplar arasında tartışma çıkardı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın, Filistin yürüyüş güzergâhını deştirmesi İslamcı gruplar arasında tartışma çıkardı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kadıköy’de yapılması planlanan Filistin yürüyüşünü provokasyon yapılacağı iddiasıyla Ümraniye’ye taşıdı. Yürüyüş güzergâhının değişmesi ise sosyal medyada...
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kadıköy’de yapılması planlanan Filistin yürüyüşünü provokasyon yapılacağı iddiasıyla Ümraniye’ye taşıdı. Yürüyüş güzergâhının değişmesi ise sosyal medyada İslamcı gruplar arasında tartışma çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 7 Ocak Pazar günü Filistin için Kadıköy'de toplanacağını duyurmuştu.

Yürüyüş çağrısı sonrasında sosyal medyada, "Karısını dul bırakmak isteyen kafirler gelsin", "Kadıköy halkına rahatsızlık vermeye geliyoruz" gibi ifadeler kullanılmıştı.

Yürüyüşün adresi değişti

İHH’dan yapılan son açıklamada, yürüyüşün yerinin değiştirildiği ve yeni adresin Ümraniye olduğu duyuruldu.

Yürüyüş yerinin değiştirilmesi sosyal medyada da çok konuşuldu. İslamcı gruplar söz konusu paylaşımın altına birbirine girdi.

'Kadıköy'e giremeyip Gazze'yi kurtarmayı mı amaçlıyoruz?', 'Böyle olmamış Eyüpsultan'a alsaymışsınız' gibi yorumlar yapıldı.