İskenderun’da öğrenciler, KYK yurdu yerine çadırda kalacak

İskenderun’da öğrenciler, KYK yurdu yerine çadırda kalacak
6 Şubat merkezli depremlerde ciddi hasar gören Hatay İskenderun’da depremin üzerinden neredeyse 8 ay geçmesine rağmen yurtları yapılmayan öğrenciler, çadırlara yerleştirilecek.6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde İskenderun’da...

6 Şubat merkezli depremlerde ciddi hasar gören Hatay İskenderun’da depremin üzerinden neredeyse 8 ay geçmesine rağmen yurtları yapılmayan öğrenciler, çadırlara yerleştirilecek.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde İskenderun’da bulunan Muhyiddin İbni Arabi KYK Erkek Öğrenci Yurdu büyük hasar gördü. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yurdun tadilat işleri hala yapılmadı. Yurtta ise depremden önce İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri kalıyordu.

Kısa Dalga'dan Esra Tokat'ın haberine göre akademik takvimin 2 Ekim’de başlayacağı İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri ise okuldan ve şehir merkezinden oldukça uzak NATO çadır kentine gönderiliyor.

Üniversiteye ulaşım hattının olmadığı çadır kentte yeni dönemde öğrenciler 10 kişilik çadırlarda kalacak. Ortak tuvalet ve banyonun perdelerle kapatıldığı çadırkentte, yemekhane hakkında ise bir bilgi yok.

'Bu şartlar altında barınmak istemiyoruz'

Olmayan yurdun ücretini dahi ödeyen öğrenciler ise duruma oldukça tepkili. Aylar geçmesine rağmen yurtlarının ve okullarının tadilatlarının yapılmamasına isyan eden öğrenciler, “Bu şartlar altında barınmak istemiyoruz. Yurtlarımız bir an önce yapılmalı o zamana kadar eğitim tamamen uzaktan olsun. Yurtlarımız yapılınca da eğitimimize yüz yüze devam etmek istiyoruz çağrısında bulunuyorlar.

Konteynerlerde asayiş denetiminde uyuşturucu çıkmıştı

Öte yandan İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi’nde ise depremden etkilenen depremzedeler de bulunuyor. Ancak geçtiğimiz günlerde İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konteyner kentler ve çevrelerinde yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu da ele geçirildi. Öğrenciler ise “Yeni akademik dönemde güvenliğimiz de sağlanmalı. Sadece barınma sorunumuz yok, okullarımız da eğitime hazır değil. İskenderun’da aranan şahıslar bile konteyner kentlerde bulunurken bizler nasıl aynı kampüste eğitim görebiliriz?” diye sordu