İsmail Arı, Menzil Tarikatı'nın sırlarını anlattı: Bahçeli'nin danışmanı da Menzilci

İsmail Arı, Menzil Tarikatı'nın sırlarını anlattı: Bahçeli'nin danışmanı da Menzilci
Gazeteci İsmail Arı katıldığı KRT Tv'de Menzil Tarikatı'nın sırlarını, bilinmeyen yönlerini anlattı. İsmail Arı'nın dikkat çeken açıklamalarından birisi de MHP Genel Başkan'ı Devlet Bahçeli'nin yakın isimlerinden birinin...
Gazeteci İsmail Arı katıldığı KRT Tv'de Menzil Tarikatı'nın sırlarını, bilinmeyen yönlerini anlattı. İsmail Arı'nın dikkat çeken açıklamalarından birisi de MHP Genel Başkan'ı Devlet Bahçeli'nin yakın isimlerinden birinin de Menzil Tarikatı üyesi olduğuydu.

Uzun yıllardır Menzil Cemaati ilgili çalışmaları gündem olan Gazeteci İsmail Arı’nın ikinci kitabı "Menzil'in Kasası", Tekin Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Arı, kitabında yer alan Menzil Tarikatı'nın sırları ve bilinmeyen yönlerine katıldığı KRT Tv'de aktardı.

KRT Tv'de önemli açıklamalarda bulunan Arı'nın dikkat çeken ifadeleri şöyle:

''Kim nerede yoğunlaşmış diye baktığınız zaman ülkeyi parsellemişler. Batı Karadeniz'den başlıyorsunuz Artvin'in sonuna kadar İsmalağcıların, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesine bakıyorsunuz Menzilcilerin hakimiyeti var. Akdeniz'de Adana'dan Muğla'ya kadar Süleymancıları görüyorsunuz. Ülkeyi böyle bölüştükleri gibi bürokraside de böyle varlar.

Bana kalırsa Fethullahçılar kadar ne İsmailağcılar ne Menzilciler şu an kamuda güçlü değil. Yine de bu uyarı niteliğinde bir şey.

Ülkede hangi taşı kaldırsanız artık bir cemaat üyesi çıkıyor. MHP Genel Başkan'ı Devlet Bahçeli'nin bir danışmanı Menzil Tarikatı üyesi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdulbaki ElHüseyni'nin cenazesine gidiyor.

Geçmişte Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Menzil cemaat üyeleriyle fotoğrafları var.

Örneğin deprem konutu yapılacak ve ihaleyi alan bir şirket var. Şirketin kime ait olduğuna baktığınızda Tek Çelik adında bir şirket. Şirket kimin diye baktığımızda İsmailağa Cemati'nin önde gelen isimlerinden birine ait olduğu ortaya çıkıyor.

Menzil Cemaati’nin AK Parti döneminde İSPARK'a kalıp sabun ve ramazan erzakı sattığı ortaya çıkıyor.

Bizim paralarımız, kamunun paraları iktidar eliyle bu şekilde cemaatlere aktarılıyor. Bunun toplamına baktığımız zaman milyarlarca lira ediyor ve hepsi usulsüz işler.

Tüm bunlar yargı içerisinde şimdilik karşı karşıya gelmiyorlar zaten birbirini çok sevmeyen yapılar.''