Kulis: Nebati, Kavcıoğlu ile çalışmak zorunda olmadığı için Şimşek'i şanslı görüyor

Kulis: Nebati, Kavcıoğlu ile çalışmak zorunda olmadığı için Şimşek'i şanslı görüyor
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Şahap Kavcıoğlu arasındaki Kur Korumalı Mevduat anlaşmazlığını yazdı. Saymaz, " Nebati ile Kavcıoğlu arasında iki yıldır keskin bir kavga hüküm...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Şahap Kavcıoğlu arasındaki Kur Korumalı Mevduat anlaşmazlığını yazdı. Saymaz, " Nebati ile Kavcıoğlu arasında iki yıldır keskin bir kavga hüküm sürüyor. Öğrendiğim o ki… Nebati ve Kavcıoğlu, asla uyumlu çalışmadı." dedi. Saymaz, Faiz indirimlerini ayetlerle gerekçelendiren Erdoğan, için ise "seçimden bu yana ağzına Nas'ı almıyor. Sanırsınız, faizi haram kılan ayetin hükmü seçimden sonra yürürlükten kalktı" eleştirisini yaptı.

Saymaz "Kavcıoğlu'nun Nebati'nin bilgisi ve onayı olmaksızın, doğrudan Erdoğan'ı ikna ederek ya da Cumhurbaşkanı ile birlikte hareket ederek, ekonomi politikalarını belirleyip yönlendirdiği iddia ediliyor. Bazı kararların Nebati'nin itirazına rağmen alındığı ileri sürülüyor." ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın aktardığına göre, İddialara göre Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısızlığa uğramasından, KKM'den kaynaklı borç yükünün artmasından ötürü Kavcıoğlu'nu suçluyor.

"Nebati, Kavcıoğlu ile çalışmak zorunda olmadığı için Şimşek'i şanslı görüyor. Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanı bile olmaması gerektiğini düşünüyor."

Saymaz, Nebati'nin kadrosunun hâlâ KKM'yi ve faiz politikasını savunduğunu da belirtti. "KKM ilan edilmeden önce bankalardan nakit çıkışların başladığını ifade ediyorlar. KKM sayesinde vatandaşların dolarla bağının koparıldığını söylüyorlar." kulisini aktardı.

KKM tasfiye edilebilecek mi?

Saymaz''ın aktardığına göre, Nebati'nin kadrosu, “Biz o yola girmiştik. Bu yolu engelleyen Kavcıoğlu oldu” diyor.

"Bu kavgayı Nebati kaybetti." diyen Saymaz, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan, Nebati'nin değil, Kavcıoğlu'nun arkasında durdu. Bu yüzden Kavcıoğlu'nu sistemde tutarak, BDDK'da görevlendirirken, Nebati'yi TBMM'ye yolladı.

Erdoğan'ın Kavcıoğlu tercihi, Şimşek ve Erkan için de büyük bir risk oluşturuyor. Belli ki Erdoğan, faizi artırmaları için inisiyatif tanıdığı Şimşek ve Erkan'ı şimdilik Kavcıoğlu ile dengeliyor.

Yarın ne olacağını kestirmek güç…

Kavcıoğlu, bir gece yarısı kararnamesiyle Şimşek'in yerine geçerse hiç şaşırmayacağım.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız