İsmail Saymaz: HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyledi

İsmail Saymaz: HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyledi
Gazeteci İsmail Saymaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile bizzat görüştüğünü ve Sancar'ın 14 Mayıs'ta Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söylediğini...

Gazeteci İsmail Saymaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile bizzat görüştüğünü ve Sancar'ın 14 Mayıs'ta Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söylediğini açıkladı.

Saymaz'ın açıklaması şöyle:

HDP Eş Başkanı sayın Mithat Sancar'la görüştüm ve Mithat Sancar bana şu açıklamayı yaptı: HDP bu seçimde açıkça Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini beyan ediyor. Bu açıklamanın aslında bir basın toplantısıyla yapılması düşünülüyordu, ben bunu duymuştum fakat kendisini aradım ve Mithat Sancar bana "Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz" dedi.

"HÜDA PAR'LA İLGİLİ CİDDİ RAHATSIZLIK VAR"

Öte yandan Saymaz, AKP Ankara 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in, seçimde Cumhur İttifakı'nı destekleyen HÜDA PAR için, "Toplumda bu yapıyla ilgili çok ciddi rahatsızlıklar var" dediğini aktardı.

Türkeş, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun  "Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim" demişti.