İsmail Saymaz: İYİ Parti ittifakı sonlandıracak

İsmail Saymaz: İYİ Parti ittifakı sonlandıracak
Sözcü gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nı sonlandıracağını söyledi.Sözcü TV'de Ebru Baki'nin sunduğu "Para Politika" programında gazeteci Orhan Bursalı ile gündemi değerlendiren Saymaz,...

Sözcü gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nı sonlandıracağını söyledi.

Sözcü TV'de Ebru Baki'nin sunduğu "Para Politika" programında gazeteci Orhan Bursalı ile gündemi değerlendiren Saymaz, şunları söyledi:

Dün İYİ Parti kendi divanını topladı. 4,5 saat boyunca nerede tartışma yaptık tartışması yapıldı. Aday, masadan kalkma tartışıldı. 6'lı masanın oluşumuna ve ittifaka dair eleştiriler geldi. Bu nedenle Meclis'te İYİ Parti bu bir seçim ittifakıydı, seçim bitti, ittifak bitti diyecek muhtemelen.

Yerel seçim için başka bir mekanizma devreye girecek. İttifakı asıl DEVA, Gelecek ve Saadet Partisiyle sonlandırıyor. CHP ile ilişkisini sürdürür ama ittifak ilişkisi içerisinde değil, eskiden beri hukuku olan iki parti olarak sürdürürler.

Saymaz, programın sunucusu Ebru Baki'nin "O zaman Millet İttifakı artık olmayacak" şeklindeki sorusuna da "Evet" diyerek yanıt verdi.

Kabinede neler olacak?

Saymaz ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresinin bitmesinin ardından damadı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ı cumhurbaşkanı adayı olarak hazırlamayı düşündüğünü söyledi.

"Erdoğan'ın kendisi ise AKP Genel Başkanı olarak kalacak" ifadelerini kullanan Saymaz, kabine hakkında da şunları söyledi:

Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan ya da İbrahim Kalın'ın geleceği artık netleşmiş durumda. MİT Başkanlığı'na MİT başkan yardımcılarından biri düşünülüyor.

Savunma Bakanlığı'na ya Hulusi Akar ya da Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in geçmesi bekleniyor. Ben Yaşar Güler diye biliyorum.

İçişleri Bakanlığı'na ise mevcut İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın ismi geçiyor. Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu yerinde kalsın minvalinde bir itirazı olabilir. Soylu'nun yerinde kalmasını Bahçeli istiyor diye duydum. Eğer bu olmazsa Süleyman Soylu'ya cumhurbaşkanı başkanvekili gibi bir pozisyon olabilir.

TIKLAYIN - İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan Millet İttifakı’nın geleceğine ilişkin açıklama