İsrail güçleri Kudüs'te gazetecilere silah dipçiği ile saldırdı

İsrail güçleri Kudüs'te gazetecilere silah dipçiği ile saldırdı
Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırıyla çatışmaların yeniden başladığı günden bu güne İsrail’in hem Gazze’ye hem Batı Şeria’ya ve Kudüs’e yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail güçleri Filistinli eylemcilere...

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırıyla çatışmaların yeniden başladığı günden bu güne İsrail’in hem Gazze’ye hem Batı Şeria’ya ve Kudüs’e yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail güçleri Filistinli eylemcilere müdahale ederken gazetecilere de saldırdı

İsrail güçleri çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu güne Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasına kısıtlama getirdi.

Bu durum her Cuma günü Kudüs’te eylemlere neden oluyor.

İsrail'in saldırıları başladıktan sonra bugün Mescid-i Aksa'da 10'uncu cuma. Filistinliler Mesicd-iAksa önünde toplanırken İsrail güçleri bölgede yayın yapmaya çalışan basın mensuplarına sert müdahalede bulundu. AA Foto Muhabiri Mustafa Haruf'un kafasına silahla vuran İsrail polisi, yere yatırdıktan sonra da defalarca teklemedi. CNN TÜRK ekibinden Çağdaş Evren Şenlik ve Halil Kahraman, o anları canlı yayında aktardı.

Canlı yayına yansıyan görüntülerde kafasına silahla vurulan AA Foto Muhabiri Mustafa Haruf'un İsrail polisine "Vur o zaman beni" diye tepki gösterdiği, polisin ise Haruf'u yerde sürükleyip tekme attığı görüldü. Aldığı şiddetli darbeler nedeniyle yüzünde ve vücudunda yaralanmalar oluşan Haruf, ambulansla Doğu Kudüs’teki Makasid Hastanesi'ne kaldırıldı.