İşsiz kalmadı, büyükelçi oldu

İşsiz kalmadı, büyükelçi oldu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni büyükelçilere görevlerini tebliğ ederken iki atama dikkat çekti. İlişkilerin normalleşmesiyle 4 yıl aradan sonra İsrail’e Büyükelçi atanırken eski Barolar Birliği Başkanı Metin...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni büyükelçilere görevlerini tebliğ ederken iki atama dikkat çekti. İlişkilerin normalleşmesiyle 4 yıl aradan sonra İsrail’e Büyükelçi atanırken eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da KKTC’ye büyükelçi oldu. 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara olayından sonra Türkiye ve İsrail, büyükelçilerini karşılıklı çekmişti. 2016'da ilişkileri normalleştirecek adımlar atılmış ve karşılıklı büyükelçiler atanmıştı. Ancak 2018'de Türkiye, İsrail'in ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto eden Filistinlilere ateş açarak 60 kişinin ölümüne yol açması nedeniyle büyükelçisini istişareler için geri çağırmıştı. Türkiye’nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi, Şakir Özcan Torunlar oldu. Torunlar, 2010-2014'te Kudüs Başkonsolosluğu'nu ve Ocak 2017-Mayıs 2021 tarihlerinde Yeni Delhi Büyükelçiliği'ni üstlenmişti.

FEYZİOĞLU SADAKAT ÖDÜLÜNÜ ALDI
En dikkat çeken atama Feyzioğlu oldu. Diplomasi geçmişi olmayan Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanması tepkilere neden oldu. Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile kavgası ile gündem olan Feyzioğlu, daha sonra hükümete destek vermesiyle dikkat çekmişti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından, "Ağabeyi darbeci olan kişi Hollanda'da elçi, Bakara makara Egemen Çekya'da, Saray'a yanaşmasına rağmen koltuğunu kaybetmekten kurtulamayan Metin Feyzioğlu ise KKTC'ye elçi oldu. Hariciye hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. AKP'nin çöküş dönemi bu isimlerle anılacak" mesajını paylaştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise paylaşımında, "Lefkoşa Büyükelçiliği'ne Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu atandı. Feyzioğlu “sadakat” ödülünü aldı" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter’dan, "Bir aralar Erdoğan'ın karşısında Cumhurbaşkanı adayı oluyordu, şimdi resmen memuru oldu. Biat ve sadakatinin ödülünü aldı. Ne güzel adalet(!)" mesajını paylaştı.

DİĞER ATAMALAR
Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri'nden Levent Gümrükçü ise NATO Daimi Temsilcisi'ne getirildi.

Lahey Büyükelçisi olarak Selçuk Ünal, Lizbon Büyükelçisi olarak ise Murat Karagöz atandı.