İstanbul koptu gidiyor

İstanbul koptu gidiyor
Koronavirüsün yeni mutasyonu, Türkiye›de de birçok ilde görüldü. Türkiye genelinde henüz sadece 2 milyon kişiye tek doz aşı yapılırken, halk sağlığı uzmanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, İstanbul›da böyle...

Koronavirüsün yeni mutasyonu, Türkiye›de de birçok ilde görüldü. Türkiye genelinde henüz sadece 2 milyon kişiye tek doz aşı yapılırken, halk sağlığı uzmanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, İstanbul›da böyle devam edilmesi halinde salgının yeni bir zirve yapacağını söyledi.
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın dünkü yazısına göre, İstanbul için «Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak» uyarısında bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, “Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı” dedi.
AMAN DİKKAT
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, kentte pozitif koronavirüs vaka sayısının son hafta yükselme eğiliminde olduğunu belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
‘’Salgın kontrol altında ama bitmedi. Düşme eğiliminde olan pozitif vaka sayımız son hafta yükselme trendinde aman dikkat! Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyalım. Sıramız geldiğinde aşımızı yaptıralım.’’