İstanbul sahur ve iftar vakitleri! İlk sahur ne zaman, imsak saat kaçta? 2024 Ramazan imsakiyesi

İstanbul sahur ve iftar vakitleri! İlk sahur ne zaman, imsak saat kaçta? 2024 Ramazan imsakiyesi
Ramazan ayına girilmesiyle sahur ve iftar vakitleri araştırılmaya başlandı. İftar ve sahur saatleri, Ramazan İmsakiyesi ile beraber belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin imsak ve iftar vakitlerini açıkladı. Ankara’dan...
Ramazan ayına girilmesiyle sahur ve iftar vakitleri araştırılmaya başlandı. İftar ve sahur saatleri, Ramazan İmsakiyesi ile beraber belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin imsak ve iftar vakitlerini açıkladı. Ankara’dan İstanbul’a, Hatay’dan Mardin’e, Çanakkale’den Diyarbakır’a oruç tutacaklar Ramazan İmsakiyesini inceliyor. Ramazan ayı bu gece kalkılacak sahur ile başlayacak. İstanbul'da yaşayanlar ise 'İstanbul'da imsakın saat kaçta olacağını merak ediyor. Peki İstanbul'da iftar saat kaçta, oruç ne zaman açılacak? İşte, Diyanet’in yayınladığı iftar ve sahur saatleri...

İslam alemi için birlik ve beraberliğin sembolü olan Ramazan ayı bu gece başlıyor. Türkiye’nin birçok ilinde binlerce Müslüman gece saatlerinde ilk sahurlarını yapacak. Sahur ve iftar hazırlıkları için 2024 Ramazan İmsakiyesi, takip ediliyor. En uzun oruç tutacak iller Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop oldu. Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da ise en kısa oruç tutulacak. Bu yıl Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü tutulacak ilk oruçla başlarken 9 Nisan Salı günü sona erecek.

İlk sahur bu gece mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Ramazan imsakiye takvimiyle birlikte, ilk sahura ne zaman kalkılacağı belli oldu.

Buna göre; Üç ayların son ayı olan Ramazan ayının ilk orucu için 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

İlk sahur saat kaçta?

İlk sahura saat kaçta kalkacaklarını merak eden ve sahur vakitlerini sorgulayan vatandaşlar için 2024 Ramazan imsakiyesi belli oldu.

Buna göre; İlk imsak yarın yani 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece saat 04.52'te Iğdır'da yaşanacak, ilk iftar da 18.13'te Iğdır'da yapılacak. Ramazanın ilk günü son imsak saat 06.02'te Çanakkale'de olacak.

İlk sahur İstanbul'da saat 05.51, Ankara'da 05.36 ve İzmir'de 06.01'de bu gece yaşanacak.

İl ve sahur saatleri için tıklayın