İstanbul'da kuyumcu soygununda 300 bin dolar değerinde altın çalındı

İstanbul'da kuyumcu soygununda 300 bin dolar değerinde altın çalındı
Kadıköy'de bulunan bir kuyumcuya erken saatlerde girerek içerisinde yaklaşık 300 bin dolar değerinde pırlanta takı çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık anı, iş yerinin güvenlik...
Kadıköy'de bulunan bir kuyumcuya erken saatlerde girerek içerisinde yaklaşık 300 bin dolar değerinde pırlanta takı çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık anı, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, 15 Mart Cuma günü saat 04.20 sularında meydana geldi. K.E.'ye ait kuyumcu dükkanına hırsızlar tarafından girildiği ve içeride bulunan pırlanta ziynet eşyalarının çalındığı belirtildi. İş yerinin sahibinin şikayeti üzerine polis, soruşturma başlattı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve hırsızlık anının tespit edildiği bildirildi. Görüntülerde, kepengin kırılarak içeri girildiği ve ziynet eşyalarının torbalara doldurularak çalındığı görüldü.

Polis, şüphelilerin kullandığı sahte plakalı aracı takibe aldı ve yapılan araştırma sonucunda şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Esenyurt'ta yapılan eş zamanlı operasyonlarda Medet K. (34), Oğuzcan Ş. (22) ve Selman G. (31) adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çalınan 4 pırlanta yüzüğün ele geçirildiği belirtildi. Şüphelilerin polis sorgusunda daha önceden suç kayıtları bulunduğu ve bazılarının arandığı belirlendi. Medet K.'nın 9, Oğuzhan Ş.'nin 10, ve Selman G.'nin ise 22 suç kaydı bulunduğu ve hakkında 16 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği belirtildi.