İstanbul'da taksicilerden zam talebi

İstanbul'da taksicilerden zam talebi
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapılmasını talep etti. Teklif kabul edilirse indi - bindi ücreti 115 TL'ye yükselecek.İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı...

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapılmasını talep etti. Teklif kabul edilirse indi - bindi ücreti 115 TL'ye yükselecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, gider artışları nedeniyle taksi tarife ücretlerine yüzde 65 oranında zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

Aksu, bu ay sonu olmasa bile bir sonraki UKOME toplantısında zam yapılacağını söyleyerek, "Şimdi bu ayın sonunda, UKOME toplantısı var. O tarihe kadar bu zam talebimiz, alt komisyonlarda görüşülecek. Eğer bu ay karar alınmazsa önümüzdeki ay bu kararın alınacağını tahmin ediyorum. Ama oran konusunda takdir heyetin. Zaten her yıl sonu ulaşım araçlarına muhakkak zam yapılıyor. Aslında yetki İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği'nde yetki var ama maalesef oda yetkisini kullanmıyor. UKOME'nin vermesini talep ediyor. Biz de UKOME'den bu kararı talep ettik. İnşallah uzlaşı için de bu rakamlarda anlaşırız diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Teklif kabul edilirse indi bindi 115 TL olacak

En son Ağustos ayında UKOME kararıyla taksi tarifelerine zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından taksi tarifeleri indi-bindi 70 TL, açılış 19.17 TL, kilometre başına ücret 13.75 TL olarak uygulanmıştı. Ay sonunda yapılacak olan UKOME toplantısında yüzde 65'lik teklif kabul edilirse taksi indi bindi ücreti 115 liraya, kilometre başına ücret 22,69 liraya, taksimetre açılışı ise 31,63 liraya yükselecek.