İstanbullu kara doydu, kar etkisini azalttı

İstanbullu kara doydu, kar etkisini azalttı
İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü kapatıldı, Yeniköy-İstinye arasında görüş mesafesinin 100 metre olarak rapor edildiği açıklandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul...

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü kapatıldı, Yeniköy-İstinye arasında görüş mesafesinin 100 metre olarak rapor edildiği açıklandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’nın, görüşün iyileşmesiyle gemi trafiğine saat 14.55’te kuzey-güney yönünde yeniden açıldığını duyurdu. İlerleyen saatlerde İstanbul Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle askıya alınan gemi trafiğine çift yönlü yeniden açıldı.

279 UÇUŞ İPTAL OLDU
İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda bazı uçuşlar iptal oldu. Türk Hava Yolları(THY) ve AnadoluJet’in yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dün için planlanan uçuşlarda iptal edilen sefer sayısı 279’a ulaştı.

ARA GEÇİŞLERLE KAR YAĞIŞI GÖZÜKÜYOR
4 gündür İstanbul’da etkili olan kar yağışının ne zaman biteceğiyle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu, “Yarın(bugün) da ara geçişlerle kar yağışı gözüküyor. Bu akşam(Dün) buzlanma söz konusu olacak. Bu gece(dün), sabaha karşı buzlanmaya dönük tuzlama işlemi yapılacak. Yarın itibariyle 5 günlük mücadeleyi vermiş olacağız” dedi.

MOTOKURYELER 10.00 İTİBARIYLA İŞ BAŞINDA
İstanbul’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 10 Mart’ta motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkmaları yasaklanmıştı. Bugün saat 10.00 itibarıyla bu yasak kalkacak.

UNKAPANI’NDA YENİ AÇILMA
Unkapanı Köprüsü önceki gün bağlantı noktalarında yaşanan açılma nedeniyle trafiğe kapatılmış, ekiplerin gerdirme çalışmalarının ardından köprüde ulaşım sağlanmaya başlanmıştı. Soğuk havanın da etkisiyle Unkapanı Köprüsü bağlantı yollarında dün yeniden ayrılma yaşandı. Açılmanın yaşanmasıyla köprü yaklaşık 1 saat trafiğe kapatıldı. Bölgeye gelen ekiplerin yaptığı incelemelerde, soğuk hava nedeniyle metalde yaşanan genleşmeyle derzlerde açılma meydana geldiğini belirledi.

Açılmanın trafiği tehlikeye düşürecek boyutlarda olmadığının tespit edilmesiyle köprü tekrar trafiğe açıldı.

SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR EGZOZ DUMANIYLA ISINMAYA ÇALIŞTI
Karlı ve soğuk hava İstanbul’u esir alırken bu havadan en çok etkilenenler arasında sokaklarda kalan çocuklar da vardı. Çocuklar, Taksim Meydan’da duran araçların egzozla ısınmaya çalıştı.