İstanbulspor yönetimi, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti

İstanbulspor yönetimi, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti
Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçının 73. dakikasında Onuachu'nun attığı gol sonrası İstanbulspor başkanı sahaya girerek oyuncuları kenara çekti. Tüm çabalara rağmen ikna olmayan başkan,...

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçının 73. dakikasında Onuachu'nun attığı gol sonrası İstanbulspor başkanı sahaya girerek oyuncuları kenara çekti. Tüm çabalara rağmen ikna olmayan başkan, takım kaptanı Mehmet Yeşil'e talimatı verdi. Mehmet Yeşil, karşılaşmanın hakemlerinin yanına giderek son kararı bildirdi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle 2-1 öne geçerken uzun süre VAR'da incelenen pozisyonun ardından gol kararı çıktı. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için takımı sahadan geri çekme kararı aldı.

Başkanı futbolcular ikna edemedi

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya indi ve oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi. İstanbulsporlu oyuncular maça devam etmek istese de Ecmel Faik Sarıalioğlu ikna olmadı.

Taraftarlardan başkana destek

İstanbulspor'da sahada kalan diğer oyuncular da başkanın talimatı sonrası soyunma odasının yolunu tuttu. İstanbulsporlu taraftarlar, oyuncular sahadan ayrılırken alkışla destek oldu.

Maç tatil edildi

Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu kimseyi dinlemedi ve kararının arkasında durdu. Futbolcular da sahaya çıkmayınca maç tatil edildi. Talimatlar gereği İstanbulspor'un hükmen 0-3 yenilmesi bekleniyor.

İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral, Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun." şeklinde bir paylaşım yaptı.

İstanbulspor'u bekleyen ceza

Futbol Müsabaka Talimatı'nda bir takımın sahadan çekilmesi durumunda verilecek cezalar şöyle sıralandı:

"Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır."

Maçta neler yaşandı?

Trabzonspor 11. dakikda Trezeguet ile öne geçti. Ev sahibi takım 39'da Muammer Sarıkaya ile cevap verdi. Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçti.

Uzun süre VAR'da incelenen pozisyonun ardından gol kararı çıktı. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için takımı geri çekme kararı verdi.