İsveç'teki Kur'an yakma eylemine Fahrettin Altun'dan "NATO" göndermeli tepki

İsveç'teki Kur'an yakma eylemine Fahrettin Altun'dan "NATO" göndermeli tepki
İsveç’te polisin, Kur'an yakma eylemine yine izin vermesinin ardından bir çok Türk siyasetçi ve iktidar mensupları tepki göstermeye devam ediyor. Son olarak Fahrettin Altun, yayımladığı İngilizce mesajda, "NATO'da müttefikimiz...

İsveç’te polisin, Kur'an yakma eylemine yine izin vermesinin ardından bir çok Türk siyasetçi ve iktidar mensupları tepki göstermeye devam ediyor. Son olarak Fahrettin Altun, yayımladığı İngilizce mesajda, "NATO'da müttefikimiz olmak isteyenler, İslamofobik ve yabancı düşmanı teröristlerin yıkıcı davranışlarına müsamaha gösteremez ve izin veremez" dedi.

Gelişmenin Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanması tepkileri daha da artırıken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada İngilizce yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bıktık ve yorulduk"

En kutsal günümüzde İsveç'te yine iğrenç ve alçakça bir Kur'an-ı Kerim yakma olayı yaşandı.

Avrupa makamlarının özellikle İsveç'te İslamofobiyi ve dinimize yönelik devam eden nefret örneklerini mümkün kılmasından bıktık ve yorulduk.

"Müttefikimiz olmak isteyenler buna müsamaha gösteremez"

NATO'da müttefikimiz olmak isteyenler, İslamofobik ve yabancı düşmanı teröristlerin yıkıcı davranışlarına müsamaha gösteremez ve izin veremez. Bu, açıkça bu mübarek günde dinimizi hedef alan bir başka provokatif terör eylemidir.

TIKLAYIN: İsveç Kur'an yakmaya yine izin verdi: İktidardan art arda tepkiler geldi

"Vesile olan da suç ortağıdır"

Dışişleri Bakanımızın da dediği gibi bu suça kim vesile olursa suç ortağıdır.

"İfade özgürlüğü bahanesine sığınamazlar"

İsveç makamları süratle harekete geçmeli ve her türlü terörizme karşı net bir tavır almalıdır. İfade özgürlüğü ve ifade özgürlüğü bahanesinin arkasına saklanamazlar.

Terörle mücadele, medeni bir toplumun en temel gereğidir ve herhangi bir ciddi ittifakın temel ön koşuludur.

"Avrupalı yetkililer aklını başına alsın"

Bu cephede azalan umutlarımıza rağmen, Avrupalı ​​yetkililerin İslam'a yönelik nefret tehdidi konusunda aklının başına gelmesini bekliyoruz.