İYİ Parti Ankara'da CHP oylaması; 21 ilçe 'iş birliği' dedi, 2’si karşı çıktı

İYİ Parti Ankara'da CHP oylaması; 21 ilçe 'iş birliği' dedi, 2’si karşı çıktı
CHP lideri Özgür Özel'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaretinde teklif ettiği 'yerel seçimlerde iş birliği' Ankara’da ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıda değerlendirildi. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı...

CHP lideri Özgür Özel'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaretinde teklif ettiği 'yerel seçimlerde iş birliği' Ankara’da ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıda değerlendirildi. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda 21 ilçe başkanı CHP ile Ankara’da iş birliği yapılmasını istedi. İstanbul ise bugün yapacağı toplantıda karar verecek.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, İYİ Parti’de CHP ile iş birliği yapılıp yapılmaması gerektiğine yönelik tartışmalar devam ederken, Çarşamba günü Ankara’da önemli bir toplantının gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Ankara ilçe başkanlarına fikrini sordu

Akşener, Özgür Özel’in ziyaretinden bir gün önce Çarşamba günü Genel Merkez binasında Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda ilçe başkanlarına fikirlerini soran Akşener, bir de oylama yaptı. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda 21 ilçe başkanı CHP ile Ankara’da iş birliği yapılması gerektiği yönünde oy kullanırken iki ilçe başkanı ise iş birliğine karşı çıktı. Toplantıda ayrıca İstanbul için de bir değerlendirme yapılması kararlaştırıldı. 

İstanbul ilçe başkanları da Ankara’da toplanıyor

Bu doğrultuda bugün de İstanbul ilçe başkanlarının Ankara’ya gelerek Genel Başkan Meral Akşener’le görüşeceği öğrenildi. Akşener, bu toplantıda da İstanbul ilçe başkanlarına iş birliğine yönelik fikirlerini soracak. Bu arada Akşener’in, Genel İdare Kurulu üyelerine Pazartesi günkü toplantı için, görüş bildirmeyeceğini kararı Genel İdare Kurulu’na bırakacağını söylediği öğrenildi.