İYİ Partili Aytun Çıray: Milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum

İYİ Partili Aytun Çıray: Milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum
14 Mayıs seçimlerine ilişkin partilerin milletvekili aday listeleri belirlenmeye başlarken aday olmayacağını duyuran ve adaylıktan çekilen isimler de gündeme geliyor. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da aday olmayacağını...

14 Mayıs seçimlerine ilişkin partilerin milletvekili aday listeleri belirlenmeye başlarken aday olmayacağını duyuran ve adaylıktan çekilen isimler de gündeme geliyor. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da aday olmayacağını duyurmasının ardından İYİ Partili Aytun Çıray da adaylıktan feragat ettiğini açıkladı. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum” dedi.

Twitter’dan açıklama yapan Çıray, “14 Mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum. İzmir'de Saygıdeğer Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması.. Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!” dedi.

İYİ PARTİ'DE KİMLER ADAY OLMAYACA?

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde partilerin milletvekili aday listeleri şekilleniyor. İYİ Parti'nin ağır topları da Millet İttifakı’nın iktidar olması halinde kabinede veya liyakatli görevlerde yer almak için aday adaylığı başvurusunda bulunmayacak.

İYİ Parti’de, Bilge Yılmaz, Birol Aydemir, İsmail Tatlıoğlu adaylık başvurusunda bulunmadı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, milletvekilliği için aday adayı olmayacak.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir de milletvekili adayı olmayacak isimler arasında. Aydemir’in de kabinede görev alması bekleniyor.

Öte yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da aday olmayacağını duyurdu. Tatlıoğlu, “Bugün Sayın Genel Başkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki döneme dair siyaset ve ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu, bizim de düşüncelerimizi aldı. Kendilerine şükranlarımı sunarım. Bu zamana kadar onurla yaptığımız birlikte yürüyüşümüz, güçlenerek devam edecektir. 14 Mayıs seçimleri için milletvekili adayı olmayacağım. Ülkemize ve Milletimize Parlamento dışında hizmet etme gayretinde olacağız. Hayırlısı inşallah” dedi.