Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'dan "15 vekil" açıklaması: AKP ile işbirliğine kılıf giydirmek uğruna...

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'dan "15 vekil" açıklaması: AKP ile işbirliğine kılıf giydirmek uğruna...
Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Meral Akşener'in "Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır" sözlerinin ardından sosyal medyada konuyla ilgili...

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Meral Akşener'in "Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır" sözlerinin ardından sosyal medyada konuyla ilgili açıklama yaptı. Çıray, Akşener'in AKP ile işbirliği yapabileceğine göndermede bulundu.

İYİ Parti'nin önceki 4 dönem İzmir milletvekilliğini yapan Aytun Çıray, 2018 yılında CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesinin Akşener adına bir başarı olduğunu kaydetti. Çıray. "Bu büyük olayı ister seçim kaybına... İster yapacağı yerel seçim pazarlığına... İster AKP ile bir anayasa müzakeresine... Neyse ne... Ama mazeret olarak kullanıp küçültmeseydi" ifadelerini kullandı.

Çıray'ın ifadeleri şöyle:

"ZORUNLU BİR 15 MİLLETVEKİLİ YAZISI

Bana göre son 25 yılda demokrasi tarihimize olumlu olarak geçecek önemli birkaç olay var.
-Sn Kılıçdaroğlu'nun Adalet yürüyüşü..
-Sn Meral Akşener öncülüğünde İYİ Parti'nin kuruluşu..
-15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçişi..
-Ve Millet İttifakı.

Bunların hepsinin içinde, hatta bazılarının projecisi ve uygulamacısı olma şansına eriştim. Bu şansı da Sn Kılıçdaroğlu'nun demokrasiyi önceleyen engin hoşgörüsü sayesinde yakaladım.

"Meral Hanım bu üslupla tartışmaya açıncaya kadar..."

Meral Hanım bu üslupla tartışmaya açıncaya kadar '15 milletvekili olayı' ve Millet İttifakı'nın kuruluş aşamalarındaki detayları hakkında hiç konuşmadım, yazmadım. Bunun en yakın tanıkları, öneri ve katkılarını hiç esirgemeyen Sn Zekeriya Temizel ve Sn Ali Er'dir. Nitekim bu aşamada da bu kadar önemli demokratik hamlelerin günlük politikaya.. Hem de istismar edilerek alet edilmesini.. Başarısızlıklarına… Veya AKP ile Anayasa konusunda işbirliğine kılıf giydirmek uğruna küçültülmesini doğru bulmadığımı belirtme ihtiyacı duydum.

Sn Ümit Özdağ'ın dün yazdıklarını doğruluğunu teyit etmeme gelince.. Sn Özdağ o metinde '15 milletvekili olayı' ile ilgili Sn Akşener'in bizlere kendi penceresinden anlattıklarını yazmış. Doğru, aynen böyle anlattı. Yani benim teyit ettiğim anlatılanların doğru aktarılmasıdır.

TIKLAYIN: Ümit Özdağ: Akşener “CHP ile yolları CHP’yi suçlayarak ayıracağım” dedi, öyle de yaptı

"İster seçim kaybı, ister yerel seçim pazarlı, ister AKP ile Anayasa müzakeresi..."

Ama ne olursa olsun.. Ben ve bu büyük demokratik olaylarda katkısı olan CHP'li, İYİ Parti'li arkadaşlarım, hayatımız boyunca bunu bir pişmanlık değil.. Bir gurur madalyası olarak taşıyacağız. Çünkü; Muhalefet uzun yıllar sonra ilk defa biraraya gelerek bir stratejik- taktik mühendislikle iktidarı şaşırttı. Millet İttifakı'nın kurulması ile birlikte tünelin ucunda kaybolan ışık yeniden yandı. Millet umutlandı. Yerel seçimlerde ortaya çıkan başarı bunun somut göstergesi değil mi?

Keşke bu siyasetin baş aktörlerinden biri olarak Sn Meral Akşener de olayları böyle yorumlasaydı. Kendisi açısından da başarı olarak kayda geçecek bu büyük olayı ister seçim kaybına... İster yapacağı yerel seçim pazarlığına... İster AKP ile bir anayasa müzakeresine... Neyse ne... Ama mazeret olarak kullanıp küçültmeseydi. Görmüyor mu! Henüz demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesi bitmedi."

TIKLAYIN: Akşener: CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır