İYİ Parti’li Turhan Çömez'den, Murat Kurum’un adaylığına tepki: Milletvekili ama bir tek konuşması, yasa teklifi, soru ve araştırma önergesi yok, İstanbul'u yönetecek?

İYİ Parti’li Turhan Çömez'den, Murat Kurum’un adaylığına tepki: Milletvekili ama bir tek konuşması, yasa teklifi, soru ve araştırma önergesi yok, İstanbul'u yönetecek?
İYİ Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi. Çömez, sosyal...
İYİ Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi. Çömez, sosyal medyadan gösterdiği tepkide ''Ben inanıyorum ki; İstanbul halkı vazifesini yerine getirmeyen, bakan olduğu dönemde projelerinin çoğu yarım kalmış, TOKİ projelerini ihmal etmiş, milletvekili olarak parlamentoda bir tek etkinlik yapmamış, komisyon başkanı olarak bu kadar çok kanun teklifi beklerken sırada bir defa dahi komisyonu toplamamış birisi İstanbul'a belediye başkanı değil bir dahaki dönem milletvekili dahi yapmayacaktır.'' dedi.

28. Dönem İYİ Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Çömez, yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı şimdiki İstanbul AKP milletvekili Murat Kurum'a tepki gösterdi.

''Seçildiği günden bugüne kadar mecliste bir tek konuşma yapmadı, sadece yemin etmek için kürsüye geçmiş'' diyen Çömez, paylaştığı videoda şöyle konuştu:

''Murat Kurum, eski Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı, halen 28. dönem İstanbul AKP milletvekili. 14 Mayıs 2023 tarihinde seçildiği günden bugüne kadar mecliste bir tek konuşma yapmadı. Sadece yemin etmek için kürsüye geçmiş. Bir tane kanun teklifi yok. Bir tane soru önergesi yok. Bir tane araştırma konusu önergesi yok. Bakan olduğu dönemde ise onlarca konut projesi yarım kalmış, bitirilememiş ve binlerce on binlerce insan mağdur olmuş. Bunlardan bir tanesi de Balıkesir'de TOKİ projesi. Öte yandan halen kendisi Çevre Komisyonu Başkanı. Bakın meclis açıldığı günden bugüne kadar tam 9 ay içerisinde Çevre Komisyonu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'ndan tam 47 adet kanun teklifi ve kanun hükmünde kararname havale etmiş. Peki bunlarla ilgili bir işlem yapılmış mı? Bir tek satır işlenmiyor. Bir kere dahi komisyon toplanmıyor. Dünyanın belki de en büyük çevre felaketlerinden bir yada birkaçı yaşanıyor bu ülkede ağırlıklı olarak depremden sonra bir kere kendisinin bununla ilgili mecliste ne konuşması ne de komisyon başkanı olarak komisyonda bir değerlendirmesi yok. Peki imar affı olsaydı bu beyefendi nasıl çalışırdı? Gece gündüz çalışırdı. İstanbul'da (Kanal İstanbul Projesi'nde) bazı rant alanları açılacak olsaydı herhalde gece gündüz uyumazdı. Katar ile Türkiye arasında mekik dokurdu. Şimdi kalkmış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını varsayarak faaliyetler yürütüyor. Ben inanıyorum ki; İstanbul halkı vazifesini yerine getirmeyen, bakan olduğu dönemde projelerinin çoğu yarım kalmış, TOKİ projelerini ihmal etmiş, milletvekili olarak parlamentoda bir tek etkinlik yapmamış, komisyon başkanı olarak bu kadar çok kanun teklifi beklerken sırada bir defa dahi komisyonu toplamamış birisi İstanbul'a belediye başkanı değil bir dahaki dönem milletvekili dahi yapmayacaktır. Ben İstanbul halkına güveniyorum.''

#İYİBaşkanlarGeliyor hashtag ile tweet atan Çömez paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''- Milletvekili ama;

Bir tek konuşması yok, yasa teklifi yok, soru önergesi yok, araştırma önergesi yok.

- Çevre Komisyonu Başkanı ama;

Bir tek komisyon toplantısı yok. Üstelik 47 kanun teklifi ve kanun hükmünde kararname sırada beklerken.

- İstanbul’u yönetecekmiş!

- İmkanı yok.''