İzmir Barosu 7 kadının katledilmesine ilişkin İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptı

İzmir Barosu 7 kadının katledilmesine ilişkin İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptı
İzmir Barosu, 7 kadının katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bir günde, 7 kadın, erkekler tarafından vahşice katledildi” denilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapıldı.Açıklamada, “Bireyin...
İzmir Barosu, 7 kadının katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bir günde, 7 kadın, erkekler tarafından vahşice katledildi” denilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Bireyin en temel hakkı olan yaşam hakkını dahi sağlayamayan siyasi iradenin gündemi seçim iken, bizler bir gecede tek adamın keyfiliği ile çıkılan İstanbul Sözleşmesi’nin önemine bir kez daha vurgu yapmak zorunda kalıyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemede bütüncül politikalar geliştiremeyen siyasi irade, şiddeti soruşturma ve kovuşturmada da etkisiz kalınca katillerin cesaret bulduğunu bir kez daha haykırıyoruz.

İzmir Barosu olarak kadına yönelik şiddetin son bulması, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması ve 6284 sayılı Kanun’un etkin biçimde uygulanmasını sağlamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyor; yitirdiğimiz kadınların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadeleri kullanıldı.