“İzmir’de Suriyeli üç genç yakılarak öldürüldü”

“İzmir’de Suriyeli üç genç yakılarak öldürüldü”
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ırkçı bir saldırganın İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde çalışan 3 Suriyeli genç işçiyi, gece uyku halindeyken yakılarak öldürdüğünü açıkladı. Gözlemevi, hayatını kaybeden 3 gencin...

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ırkçı bir saldırganın İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde çalışan 3 Suriyeli genç işçiyi, gece uyku halindeyken yakılarak öldürdüğünü açıkladı. Gözlemevi, hayatını kaybeden 3 gencin fotoğrafları ve kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştı. Öldürülen Suriyeli gençlerin 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish olduğunu duyurdu.

İZMİR İHD: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi de sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Yaptığımız ilk araştırmalarda şunlar tespit edildi; Olay 16 Kasım’da gerçekleşmiş. Bir şahsın 3 Suriyeli mülteciyi önce benzinle yakmış ardından aynı şahıs iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bıçaklayarak öldürmüş. Aileler karakola çağrılmış ve susmaları için uyarılmışlar. İnsan Hakları Derneği olarak sürecin takipçisi olacağız.”

‘TUTUKLANDI’
Konuya dair Özgürlük için Hukukçular Derneği’ne (ÖHD) başvuruda bulunan Taha Elgazi, soyadı öğrenilemeyen Kemal adlı kişinin daha sonra tutuklandığını söyledi. TELE1’in görüştüğü Emniyet’ten bir yetkili olayı doğrulayarak, şüphelinin cezaevinde olduğunu söyledi.

ŞÜPHELİ İLK İFADESİNDE NE ANLATTI?

3 Suriyeli’nin 35 gün önce yakılarak öldürüldüğü iddialarını Radyo Sputnik’ten Atilla Güner’e değerlendiren Avukat Nehir Bilece, şüphelinin ilk ifadesinde itirafta bulunduğunu söyledi:
“İfadesinde 26 Kasım günü işlediği bıçaklama olayını anlatıp sonrasında da 3 Suriyeli mültecinin üzerine benzin dökerek yaktığını söylüyor ve bu cinayetleri tasarlayarak işlediğini ifade ediyor. Olayı gerçekleştirmeden önceki gece başka bir yerde çalışan bir işçiye, ‘orası yanacak, o Suriyeliler orada ölecekler’’ diyor. Bu olayı bizlerden 35 gün saklamışlar.”