Kadıköy’de Çetin Kaya’yı öldüren polis tutuklandı

Kadıköy’de Çetin Kaya’yı öldüren polis tutuklandı
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla set emekçisi Çetin Kaya’yı ateş ederek öldüren polis, “kasten adam öldürme” suçlamasıyla tutuklandı. Kaya’nın, havaya uyarı ateşi dahi açılmadan...

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla set emekçisi Çetin Kaya’yı ateş ederek öldüren polis, “kasten adam öldürme” suçlamasıyla tutuklandı. Kaya’nın, havaya uyarı ateşi dahi açılmadan vurulduğu iddia edildi.

Kaya ailesinin avukatı, Evrensel’e konuştu. Yaşanan olayı benzin istasyonun kamera kayıtlarından izlediklerini anlatan avukat, şunları vurguladı:
“Sivil bir araç Çetin Bey’in aracını hızlı bir şekilde takip ediyor. Sonra bu sivil araç Çetin Bey’in aracının önüne kırıyor. Araçtan bir kişi iniyor ve kaçmaya yelteniyor. Araştırdığımız kadarıyla Narkotik tarafından aranan biri. O nedenle kaçmaya yelteniyor. 4-5 saniyede olay bitiyor. Camdan mı ateş ediyorlar, Çetin Bey’in yanındaki çocuk kaçmaya mı yelteniyor yoksa kaçınca mı ateş ediliyor. Bu görüntülerden net değil. Çocuğun kim olduğunu da kimse bilmiyor. Camdan mı vuruldu Çetin Bey, bunu adli tıp raporu belirleyecek.”

Çetin Kaya’nın hiçbir soruşturması olmadığına dikkat çeken avukat, “Dizi sektöründe çalışıyordu, üst düzey görevi vardı ve aylık geliri de yüksekti. Çetin uyuşturucu falan da kullanmıyordu, herkes buna kefil” dedi. Kaya, dün memleketi Sivas’ta toprağa verildi.

“KELEPÇELİ HALDE ENSESİNDEN VURULDU” İDDİASI
Etha’dan Nadiye Gürbüz’ün haberindeki iddiaya göre de polisin ‘dur’ ihtarının ardından aracı durduran Çetin Kaya, aracın içinden çıktıktan sonra yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve ensesinden vurularak infaz edildi. Araç içindeki 15 yaşındaki E.Ç. ise kaçtıktan sonra gözaltına alındı. Olayın yaşandığı Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerindeki çok sayıda mobese kamerasının devre dışı olduğu iddia edildi.

ARKADAŞLARINDAN ÇAĞRI
Çetin Kaya’nın sektör çalışanı arkadaşları, sosyal medyadan açıklama yaparak olaya tanık olan kişilere seslenerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmalarını istediler.