Kadir Has'ta Zeliha Gizem Sayın için eylem: Laikliği savunuyoruz

Kadir Has'ta Zeliha Gizem Sayın için eylem: Laikliği savunuyoruz
Eğitim Sen, öğrencilerle yaşadığı ‘ibadethane’ tartışması nedeniyle hedef gösterilen Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Zeliha Gizem Sayın için destek eylemi yaptı. Sayın’la sözleşme yenilemeyeceğini...
Eğitim Sen, öğrencilerle yaşadığı ‘ibadethane’ tartışması nedeniyle hedef gösterilen Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Zeliha Gizem Sayın için destek eylemi yaptı. Sayın’la sözleşme yenilemeyeceğini belirten Kadir Has yönetimine tepki gösteren Eğitim Sen, “Laikliği savunuyoruz, iş güvencesi istiyoruz” dedi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Zeliha Gizem Sayın için üniversitenin Cibali Kampüsü önünde eylem yaptı.

Kadir Has Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay akademisyen Zeliha Gizem Sayın, ibadethaneyi kullanan öğrencileri ayakkabılarını kendi odasının önüne koymaması için uyarmış ve gericiler tarafından hedef gösterilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı tartışmaya dahil olmuş, iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA, üniversite önünde eylem yapmıştı. Eylemde “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti” sloganı atılmıştı. Son olarak hakkında soruşturma başlatılan Sayın'a, üniversite yönetiminin kendisiyle artık çalışmak istemediğini söylediği iddia edilmişti.

Bugün Eğitim-Sen, Kadir Has Üniversitesi önünde bir araya gelerek Sayın'a destek eylemi gerçekleştirdi. Eylemde "Laikliği savunuyoruz, iş güvencesi istiyoruz" pankartı açıldı. "Gizem Hoca yalnız değildir", "Kadrolu çalışmak istiyoruz", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

"Soruşturma açılması baskı aracına dönüştü"

Yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Bugün sendikamızın üyesi Gizem Sayın’ın hedef haline getirilmesi ve aleyhine açılan soruşturmaya karşı bir aradayız. AKP iktidarında üniversitelere yönelik baskı Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar artmışken, tarikat, cemaat ve vakıfların üniversitelerde propaganda ve provokasyonları da bu baskının bir aracı olarak kullanılmaya devam ediyor.

Gizem Hoca’ya yapılan bu saldırıyı, üniversitelerde laikliği ve bilimsel eğitimi hedef alan bir saldırı olarak görüyoruz. Bütün bu sürecin sonunda hedef haline getirilen üyemize bir de Kadir Has Üniversitesi tarafından re’sen soruşturma açılması, hatta bu süreçte derslerine fiili olarak girmesinin engellenmesi açıkça üyemiz üzerinde ayrıca bir baskı aracına dönüştürülmüştür. Kadir Has Üniversitesi yönetimi asıl saldırıyı gerçekleştiren, Gizem Hoca’mızı tehdit eden ve videosunu izni olmaksızın paylaşan öğrenciler hakkında re’sen soruşturma açmamış hatta onları koruyan TÜGVA üyelerini protokol gibi ağırlamışlardır, bu tutumu şiddetle kınıyoruz.