Kalın’dan S-400 açıklaması

Kalın’dan S-400 açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, France 24 kanalına verdiği röportajda koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen S-400'lerin aktive edilmesi planına halen bağlı olduğunu açıkladı.Libya’da siyasi çözüm arayışı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, France 24 kanalına verdiği röportajda koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen S-400'lerin aktive edilmesi planına halen bağlı olduğunu açıkladı.
Libya’da siyasi çözüm arayışı içerisinde olduklarını söyleyen Kalın, Hafter'e bağlı güçlerin Trablus'tan çekildiğini doğruladı. Fransa ve Hafter'i destekleyen diğer ülkelerin de ‘yanlış yaptığını’ savunan Kalın, “Hafter destekçilerinin Hafter'in güvenilir bir ortak olmadığını anlamalarının zamanı geldi” diye konuştu.
Erdoğan ve Trump’ın ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Kalın, “S-400'ler konusundaki anlaşmazlığımız, Patriot hava savunma sistemlerini satın almak için yıllarca süren çabalarımıza dayanıyor. Ancak maalesef, Obama başkanlığından bu yana bu gerçekleşmedi. Alternatiflere bakmaktan başka bir çaremiz yoktu” dedi.
Kalın, Türkiye'nin salgın nedeniyle ertelenen S-400'lerin aktive edilme planına halen bağlı olduğunu sözlerine ekledi.