Kamu işçilerine yüzde 45 zam

Kamu işçilerine yüzde 45 zam
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zam oranını duyurdu. Bu kapsamda kamu işçilerine yüzde 45 zam artışı yapılırken, en düşük kamu işçisi maaşı 15 bin TL 'ye yükseldi.Erdoğan,...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zam oranını duyurdu. Bu kapsamda kamu işçilerine yüzde 45 zam artışı yapılırken, en düşük kamu işçisi maaşı 15 bin TL 'ye yükseldi.

Erdoğan, kamu işçilerinin alacağı zam oranını refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 olarak açıkladı. Böylece en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin lira oldu. Erdoğan'ın açıklamalarına göre iş primi ödemesi bulunmayan işçilere yönelik yüzde 4 ila yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulaması da sözleşme kapsamına alındı.

Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artış yapıldı. Gece çalışma ücretleri ise yüzde 8 zamlı ödenecek. Giyim ve yemek zammı ise yüzde 45 olarak maaş zammıyla aynı olarak açıklandı.

Erdoğan, temmuz ayında asgari ücretli ve memurlara yönelik refah payı ve maaş zammı konusunda adımlar atılacağını duyurdu. Erdoğan "Enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek boynumuzun borcu. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.