KaosGL yazarı: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na açık mektup

KaosGL yazarı: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na açık mektup
KaosGL yazarı Yıldız Tar, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyesi başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun "LGBTİ+" çıkışlarını eleştirdi. Tar, "Sensin eşcinsel, yok sensin eşcinsel yarışından kimseye hayır çıkmaz....

KaosGL yazarı Yıldız Tar, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyesi başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun "LGBTİ+" çıkışlarını eleştirdi. Tar, "Sensin eşcinsel, yok sensin eşcinsel yarışından kimseye hayır çıkmaz. Çıkmadı. Bu karalama kampanyalarının aslı ortadayken, Yavaş da İmamoğlu da olsa olsa taklit olur. Aslını yaşatmasalar bari…" dedi.

Yıldız Tar'ın "Yavaş ve İmamoğlu’na açık mektup" başlığıyla yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

Seçim dönemi herkesin şirazesi biraz kayar. Mansur Yavaş’tan daha fazlasını beklemek abes diye de kendimi avuttum.

Avutmaz olaydım.

Mansur Yavaş, freni patlamış kamyon gibi son sürat devam etti. Mersin’de tamı tamına şu cümleleri sarf etti:

“Ben, bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı sürekli ‘Bunlar gelirse erkekle erkek, insanla hayvan evlenecek’ falan. Sürekli fantezilerini anlatıyor. Maşallah çok zengin fantezileri var. Onun için de 'bunlar gelmesin' diyor. Türkiye'de 2002'den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş. 14 tane kurulmuş. Bunlardan 7'si Süleyman Soylu döneminde. LGBT oteli açılmış. En göze çarpan da şu…Müslüman Eşcinseller Derneği'ne de izin vermişler. Durum budur.”

Bu ne perhiz, ne lahana turşusu sn. Yavaş? Hani hiçbir yönetim karşısındaki insanın yönelimine göre karar vermezdi? İktidarla sidik ve erkeklik yarıştırma uğruna göz göre göre yalan söylemeye, gerçeği manipüle etmeye utanmıyor musunuz?

21 yıldır ülkede aynı iktidar varken ve 93’ten beri örgütlü bir LGBTİ+ hareketi varken; onların döneminde de örgütlenmenin olmasında tuhaf olan ne? Ayrıca danışmanlarınız size anlatmadı mı 2000’lerin başında dernekler kanunundaki değişiklikle her grubun çok hızlı şekilde dernekleştiğini? AKP’nin LGBTİ+ derneklerine davalar açıp kapatmak istediğini ama kapatamadığını?

Hadi bunları geçtim. Mesele dediğiniz gibi olsun. O zaman da örgütlenme özgürlüğünü ihlal ederek nasıl bu ülkeye demokrasi getireceksiniz? Değer mi?

Değer diye düşünmüş ki Yavaş bundan sonraki mitingte bu sefer de “Görüyorsunuz; Okşan'lar, Kerimcan'lar yüzüyor. Bir de bize ahlak dersi veriyorlar” demekten kaçındı. Bravo! Siz filler tepişeceksiniz diye, çimenleri ezmeye hakkınız yok sn. Yavaş.

Yavaş böyle der de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu durur mu? O da Yavaş’tan aldığı gazla yürümüş:

“Bunlar gelirse erkek-erkeğe evlenilecek diye her gün defalarca tekrarlıyor. Tuhaf bir bilinçaltı var. Aklı fikri orada. Başka bir yere çalışmıyor aklı. Çok içselleştirmiş meseleyi enteresan. Hayırlısı Allah'tan.”

Sensin eşcinsel, yok sensin eşcinsel yarışından kimseye hayır çıkmaz. Çıkmadı. Bu karalama kampanyalarının aslı ortadayken, Yavaş da İmamoğlu da olsa olsa taklit olur. Aslını yaşatmasalar bari…

Velhasıl, muhalefet iktidarın homofobik kampanyasına neden sessiz kalıyor diye sormakla hata ediyormuşuz. Konuşmasalar daha iyiydi. Konuştukça onlara güç vermekten başka bir şey yapmadılar.

İnsan haklarından bahsetmeyecekseniz bile bari berberdeki Sincanlı bebenin dediklerini deseydiniz daha iyi olurdu sn. Yavaş ve sn. İmamoğlu. Emin olun hem daha samimi olurdunuz, hem de konuşurken sesleriniz titremezdi. Alışmadık dilde homofobi durmazmış. Umarım alışmazsınız…

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.