Kaplan soruşturmasında bir esnafın ifadesi: Süleyman Soylu'nun talimatıyla Ankara'yı terk ettim

Kaplan soruşturmasında bir esnafın ifadesi: Süleyman Soylu'nun talimatıyla Ankara'yı terk ettim
Ankara’da esnaflık yapan Yusuf Aydın, ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının devreye girdiğini öne sürerek, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve...
Ankara’da esnaflık yapan Yusuf Aydın, ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının devreye girdiğini öne sürerek, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve yardımcısı Alp Arslan’ın baskısıyla Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Ankara’da "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan ve önceki gün hakkında “örgüt kurmak, kasten öldürme ve eziyet” gibi suçlardan dava açılan Ayhan Bora Kaplan ile ilgili dikkat çekici bir ifade ortaya çıktı.

T24'ün haberine göre Ankara’da esnaflık yapan Yusuf Aydın isimli kişi, bir ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının devreye girdiğini öne sürerek, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve yardımcısı Alp Arslan’ın baskısıyla Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Aydın, “Bir polis ‘Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebidir. Ankara’yı terk edeceksiniz’ dedi. Polisler evime kadar gelerek Ankara’yı terk etmeme eşlik ettiler” dedi.

Kaplan’dan şikayetçi olduktan sonra arabası kurşunlanan iş insanı Aziz Savaş’ın da ortağı olduğunu kaydeden Aydın, Alp Aslan’ın bir telefon konuşması sırasında kendisine, “Bak git Aziz’e beni sor o da onu nasıl si… sana anlatsın, çekleri 7-8 günde getirmezsen sen de başına gelecekleri anlarsın.

Eğer anlamazsan bir dosya hazırlarım, o zaman görürsün’ dediğini” iddia etti. Toplam 32 milyon lira zarara uğradığını belirten Aydın, 15 kişiden şikayetçi oldu.

61 kişiye dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "organize suç örgütü lideri olduğu" suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile ilgili soruşturmayı dün tamamlayarak 61 kişi hakkında “silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, kasten öldürme, yaralama, eziyet, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” gibi suçlardan iddianame düzenledi. Davanın iddianamesinin mahkemece değerlendirmesi devam ederken, geçen çarşamba günü Yusuf Aydın isimli bir esnafın Ankara Emniyeti’ne giderek Kaplan ve irtibatlı olduğunu öne sürdüğü emniyet müdürlerinden şikayetçi olduğu anlaşıldı.