Kaplan Tuzağı!!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Bir yanda Avrupa’ya en kısa yoldan gitmek, sezonu kupa ile kapatmak isteyen Sarı Lacivertli takım, diğer yanda çifte kupa peşinde koşan Trabzonspor.
Bordo Mavililer’de kart cezalısı olan Guilherme ve sakatlığı nedeni ile riske edilmeyen Sosa takımdaki yerini almadı. Guilherme’nin yerinde Ndiaye, savunmada Costa’nın yerinde Hosseini görev aldı.
İlk maçtaki skor üstünlüğünü elinde bulunduran Trabzonspor oyuna kontrollü başladı. Düşünen, gole ihtiyacı olan rakibi Fenerbahçe’nin panik, stres ve hata yapmasını kolladı. Bunu fırsata çevirip hızlı oyuncuları ile kontrataklarla gol aradı. Öyle de oldu. Oyuna iyi başlayan Fenerbahçe olmasına rağmen ilk kontratakta golü bulan taraf konuk takım oldu. Sorloth ilk buluştuğu topla skoru değiştirdi. 6.dakikada topu filelere gönderdi. 1-0..
24.dakikada ilginç bir olay yaşandı. Yedek kulübesinde oturan Emre Belezoğlu, golcü futbolcu Sorloth ile girdiği ağız dalaşının bedelini ağır ödedi. Önce sarı kart gördü. Konuşmaya devam edince sarı kırmızıya dönüştü. Saha içinde kendini kontrol edemeyen Emre Belezoğlu kulübede de alışkanlıklarını bırakmış değil. Huylu huyundan içeride de dışarıda da vazgeçmiyor. Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın kartları yerindeydi. Ya Emre sahada olsaydı!! Sahada takımına destek olamayan Emre kulübede köstek oldu.
Bordo Mavili takımın oyun düzeni 35.dakikada bozuldu. Nwakaeme sakatlanıp, yerini Bilal’e bıraktı. Bu sakatlık Trabzonspor’un ofansif gücünü kırdı. Golü düşünen Fenerbahçe istediğini Deniz Türüç’ün ayağından 42.dakikada buldu. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi.
İkinci yarıya Fenerbahçe kulübe hamlesiyle başladı. Zajc’ın yerine Mehmet Ekici oyuna dahil oldu. Trabzonspor skoru korumak, Fenerbahçe ise uzatmalara götürmek için gol aradı. Sarı Lacivertli takım Trabzonspor’un sağ kanadında aksama tespit ederek iyi kullandı. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir bu alana pansuman yapamadı. Yedek kulübe hamlesi zayıf olan Trabzonspor bunun sıkıntısını yaşadı.Orta sahayı rahat geçen ev sahibi takım rakip kalede daha çok göründü. Çimşir hamlesini 79.dakikada yaptı. Abdülkadir’in yerine Doğan Erdoğan’ı aldı.Sürekli savunmada kalan Bordo Mavililer çok yoruldu. Mehmet Ekici Uğurcan’ın koruduğu kaleyi dört kez yokladı. Uğurcan bu şutlara gol izni vermedi.
Trabzonspor rakibine kurduğu tuzağı 83.dakikada yürürlüğe soktu. Rakibini durdurup kontrataklarla gol aradı. Ekuban ve Abdülkadir Ömür ile gol pozisyonlarına girdi, değerlendiremedi. Fenerbahçe’nin umutlandığı anda golcü sahne aldı. İlk golde olduğu gibi, ikinci golde de Ekuban, Sorloth’a servis yaptı, “al da at” dedi… Norveçli de bunu yaptı… Tur gelmişti ama finale son imzayı Novak koydu : 3-1. Kaplanın kurduğu tuzağa Fenerbahçe düştü. Trabzonspor’un yıllardır devam eden Kadıköy sendromu kupa maçıyla sona ermiş oldu.
Trabzonspor finale adını yazdırarak ligde ve kupa da yoluna devam etti..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi