Karar 10 dakikada çıktı, dokunulacak

Karar 10 dakikada çıktı, dokunulacak
TBMM Hazırlık Komisyonu, 10 dakika süren toplantısının ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde görüş bildirdi....

TBMM Hazırlık Komisyonu, 10 dakika süren toplantısının ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde görüş bildirdi. Rapor, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'un gündemine alınacak. Başarır’ın mahkemede sarf ettiği sözler, Türkkan’ın ise şehit yakını olduğu iddia edilen bir kişiye tepkisi nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

KRT TV ve YouTube Bidebunuizle ortak yayınında sürece dair bilgi veren Başarır, mahkemede sesini yükselttiğini ancak küfür ya da hakaret etmediğini vurgulayarak “Meclis’te 1740 tane dosya var, biz sondan ikinci oluruz. Bunun arkasında başka sebepler var. Niyet gözdağı vermek” ifadesini kullandı.



AKP’Lİ VEKİL “ŞEREFSİZ” DEDİ
AKP milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın kameralar önünde üç polise “şerefsiz” dediğini, MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un, evinde yakalanan suikast zanlısını vermemek için polise direndiğini, AKP’li vekiller hakkında milyon dolarlık rüşvet ve haksız servet iddiaları olduğunu anımsatan Başarır “Bırakın fezlekeyi, soruşturma yok. Bana dokunsan dokunsan 103 gün dokunursun. Senin yanında öyle dokunulacak adamlar var ki 103 gün sonra sen düşün” dedi.

“SAVUNMA VERMEYECEĞİM, ALACAĞIM”
Evinin önünde plakasını bulamadıkları beyaz Doblo araçlar gördüğüne işaret eden Başarır “Meclis’te savunma yapmayacağım ama son 20 yılın savunmasını alacağım onlardan. Belki de tarihin en uzun savunması” diye konuştu.