Karar yazarı Kahveci: İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamasında dünyada 3. ülkeyiz

Karar yazarı Kahveci: İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamasında dünyada 3. ülkeyiz
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin olarak Türkiye'de başlayan İsrail ürünlerini boykot gösterilerini bugünkü köşe yazısında aktardı. Kahveci, Avrupa'da birçok başkentte hafta...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin olarak Türkiye'de başlayan İsrail ürünlerini boykot gösterilerini bugünkü köşe yazısında aktardı. Kahveci, Avrupa'da birçok başkentte hafta sonu milyonlarca insanın gösteri düzenlediğini, Türkiye'de ise sadece bir tek miting düzenlendiğini aktardı.

"Bu kola şirketi ve hamburger şirketleri Türkiye’de ve Türk gruplarındaydı. Hatta her ikisi de Coca-Cola ve TAB Gıda olarak İstanbul Borsası’nda halka açık şirketler olarak işlem görüyordu. Türk şirketlerini boykot ederek İsrail’i durduracağını zanneden bir kesim oluşturuldu ve Millet adeta uyutuldu" diyen Kahveci yazısına şöyle devam etti:

"Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM raporuna göre Türkiye İsrail’e mal satışında Çin ve ABD’den sonra gelen Almanya ile beraber aynı seviyede ihracatta bulunuyor. Yani İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamasında dünyada 3. ülkeyiz.

Batı ülkelerinde devlet yönetimlerinin İsrail’e desteği ile sokakların İsrail’e tepkisi aynı anda yaşanıyor. Özellikle İngiltere bu açıdan öne çıkıyor.

Ama unutmayalım ki Fransa’da mesela İsrail gösterileri yasaklanmıştı ve gösteriler hiç kesilmeden devam edince Macron İsrail’e tepki vermek zorunda kaldı.

Şu anda İngiltere sokakları dolup taşıyor. Öyle bir gösteri ile değil, her haftasonu sokaklar tıklım tıklım.

Biz ne yapıyoruz? Coca-Cola boykotu. Ya da Burger King boykotu... Bunlar isim hakkı ile çalışan Türk şirketleri ama TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bile İsrail’e tepkiyi bu ürünleri menüden çıkartarak başaracağını sanıyor."

Yazının tamamı için tıklayın