Kardeşlik hesabı!

Süper ligin kapanış maçını Kayserispor ile oynayan Trabzonspor’da sakatlığı süren Nwakaeme takımdaki yerini almadı. Eski teknik direktör Hüseyin Çimşir tarafından disiplinsizliği nedeni ile antrenman kovulan Pereira çiçeği burnunda teknik direktör Eddie Newton tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü. Çimşir ve Newton’un kadrosu arasında hiç bir fark yok. Oyuncu kadrosunda fark olmazken oyuncu mantalitesinde de fark yoktu. Taktikte aynı, moral motivasyonda aynı.
Aynı kadro, farklı teknik adamla mücadele etti. Şampiyonlar ligine 2.sırada gitmek için puan ve puanlara ihtiyacı olan Bordo Mavili takımla ligde kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Kayserispor karşı karşıya geldi. İlk yarı iki takımda kontrollü futbolu tercih etti. Orta sahaların çok rahat geçildiği gol pozisyonun az olduğu bir ilk yarı izledik. Bordo mavili takımda kafalar tatile çıkmış gibiydi. Sorloth ilk yarıda topla iki kez buluştu. Bir kafa şutu kalecide kaldı. İlk yarıda Abdülkadir Ömür ve Ekuban çalıştı. Trabzonspor alışıla gelmiş pandemi futbolunu oynadı. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı. 0-0
İkinci yarıya daha arzulu ve istekli başlayan taraf ev sahibi takım Kayserispor oldu. Newton ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Abdülkadir Parmak’ın yerine Guilherme’yi alarak başladı. Golü bulan taraf Trabzonspor oldu. Novak ile 1-0 öne geçen Trabzonspor golü koruma çabası içinde olunca aynı hastalığını sürdürdü. Penaltıdan yediği golle skor eşitlendi..1-1 Trabzonspor skoru korumak, Kayseri ise galibiyet golü bulmak için mücadele etti. Uzatma dakikalarında ise Sorloth son noktayı koydu.1-2 Trabzonspor kardeş takımı dediği Kayserispor’u eliyle kümeye gönderdi. Bu da futbolun bir cilvesi. Maçın hakeminin VAR ile birlikte Guilherme’nin eline vuran topu görmemesi çok konuşulacak. Bir takımın kaderinin değiştiği andı.
Trabzonspor pandemide kümede kaldı. Ligde kalma mücadelesi veren takımların hepsine puan verdi. 8 maçta 12 puan topladı. Oynadığı futbol ile taraftarlarını mutlu edemedi. Pandemiden hasta çıkan taraf oldu. Şampiyonluk gitti. Teknik direktör gitti. En önemlisi çuvalla parası gitti..
Trabzonspor’da bir yol haritası plan yok. Ziraat kupasında hafta içi Alanyaspor ile karşılaşacak olan Bordo mavililer ideal kadrosu ile saha çıktı. Rakibi Alanyaspor ise Konyaspor karşısına yedeklerle oynadı ve kazandı. Belli ki kafalarında Ziraat kupası finalli var. Bakalım kimin planı işe yarayacak!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi