Karma Komisyon: Türkkan ve Başarır’ın dokunulmazlığı kaldırılsın

Karma Komisyon: Türkkan ve Başarır’ın dokunulmazlığı kaldırılsın
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin...

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin katılmadığı toplantıdan sonra açıklama yapan Karma Komisyon Başkanı AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, “İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul’a sunacağız. CHP’li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı” dedi. Beyazıt, kararın oy birliğiyle alındığını ve raporu bugün 12.00’de TBMM Genel Kuruluna sunacaklarını açıkladı.

Genel Kurul’da yapılacak oylamada, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar çıkarsa, iki milletvekili için kendilerine yöneltilen suçlamalardan yargılanma yolu açılmış olacak.

NE OLMUŞTU?
CHP’li Başarır hakkında, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve dört belediye personelinin yargılandığı davada Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gösterdiği tepki nedeniyle “duruşma hakimlerine alenen hakaret” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamalarıyla fezleke düzenlenmişti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021’de Bingöl’de esnaf ziyareti sırasında Tahir Gümren’e hakaret eden ve daha sonra özür dileyen Türkkan hakkında da ‘hakaret’ suçundan fezleke hazırlanmıştı. Gümren’in şehit ağabeyi olduğu ortaya çıkmıştı.