Karşılıklı gövde gösterisi

Karşılıklı gövde gösterisi
Rusya ve Belarus’un “Müttefik Kararlılığı-2022” ortak askeri tatbikatı Belarus topraklarında başladı.Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Müttefik Kararlılığı-2022 tatbikatına Belarus Silahlı Kuvvetlerinin...

Rusya ve Belarus’un “Müttefik Kararlılığı-2022” ortak askeri tatbikatı Belarus topraklarında başladı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Müttefik Kararlılığı-2022 tatbikatına Belarus Silahlı Kuvvetlerinin bazı askeri birlikleri ile Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Doğu Askeri Bölgesi’ne bağlı askeri birlikleri katılıyor.

İki ülkeye ait askeri güçlerin denetleneceği tatbikat, «dışarıdan saldırıyı engelleme, terörle mücadele etme, sınırları koruma ve Birlik Devlet›in çıkarlarını koruma» amacıyla düzenlendi. Tatbikat, 20 Şubat’a kadar devam edecek.

S-400’LER AKTİF EDİLDİ
Tatbikatının ilk gününde Rusya Savunma Bakanlığı, Belarus’ta bulunan 2 adet S-400 hava savunma sisteminin aktif edildiği duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Doğu Askeri Bölgesi’ne bağlı S-400 hava savunma füze sistemi birlikleri, Birlik Devleti’nin reaksiyon kuvvetlerinin denetimi sırasında, Brest Bölgesi’ndeki poligonda, Belarus ve Rusya’nın birleşik bölgesel hava savunma sisteminin bir parçası olarak hava savunma görevine başladı” denildi.

BATI’YA GÖRE İŞGALİN İŞARETİ
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Batı ülkeleri ise söz konusu tatbikatı, Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin bir işareti olarak görüyor.
Ukrayna da Rusya’nın tatbikatına karşı bir tatbikatla yanıt veriyor.  Ukrayna ordusunun tatbikatında Türkiye'den satın alınan Bayraktar silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile ABD yapımı taşınabilir Javelin tipi tanksavar füzeleri ve İsveç yapımı NLAW füzelerinin test edilmesi bekleniyor.