Kasımpaşalıysan çık karşıma

Kasımpaşalıysan çık karşıma
Cumhuriyet Akademisi'ndeki temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğüyle karar veren bir yargı ve adalet istiyoruz. Saraydan alınan talimatlara karar veriliyorsa o ülkede adalet yok...

Cumhuriyet Akademisi'ndeki temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğüyle karar veren bir yargı ve adalet istiyoruz. Saraydan alınan talimatlara karar veriliyorsa o ülkede adalet yok demektir. Ben size söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek" dedi. Kılıçdaroğlu'nun, Yenimahalle'deki Cumhuriyet Akademisi'nin temel atma töreninde konuştu:

• "Biz önümüzdeki yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı bölgede en güçlü ülkenin Türkiye olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin düşüncesinden ötürü yargılanmadığı bir Türkiye.

• Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde haksızlık olur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını alacağım. Birlikte yapacağız bu işi.

• Bakın 6 lider bir aradayız. Ayrı partileriz doğru ama 6 genel başkan aynı şeyleri söylüyoruz. 'Adalet istiyoruz' diyoruz. Çünkü gün bir parti sorunu olmaktan çıktı, sorun bir Türkiye sorunudur artık.

• Bunların Cumhuriyet'le ve dilimizle bir sorunu var. Efendim neymiş Türkçe'yi unutmuşuz, kültürümüzü unutmuşuz. Arapça olsaymış başka bir şey olurmuş. Buradan söylüyorum, o beyefendi sözde üniversiteyi bitirmiş, sözde bakanlık da yapmış; 'sen Türkiye Cumhuriyeti'nin ne olduğunu bilmiyorsun sen Osmanlı'nın ne olduğunu bilmiyorsun. Sen Cumhuriyetin ne olduğunu bilmiyorsun. Türkçe'nin de ne olduğunu bilmiyorsun'. Cumhuriyet'e düşmanlık yaparak kendilerine farklı bir alan açmak istiyorlar. Cumhuriyet, bizimdir. Cumhuriyet hak hukuk demektir. Bizim hedefimiz Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandırmaktır.

• Gençler, önümüzde seçim var sandık gelecek, oy kullanacaksınız. Sakın ola ki gitmemezlik etmeyin. Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy verin. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla bu ülkenin gençleri alaşağı edecek ve dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak.

• İnsana hakkını teslim etmek sosyal devletin görevindir. Onlar yapmıyorlar; onlar hizmet 5'li çeteye, yandaşlara uyuşturucu baronlarına veriyorlar.”

Erdoğan aday olmamdan çok korkuyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmamdan çok korkuyor” dedi. TELE1’den Yılmaz Polat’ın yazısında aktardığına göre “Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli her fırsatta isminizi telaffuz ediyor. Aday olmanızdan çekiniyor mu, korkuyor mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız. Birçok kez kendisini televizyonda hem de kendi istediği bir televizyonda medeni bir şekilde tartışmaya davet ettim ama sürekli kaçıyor. Bir kez daha söylüyorum. Gel kamuoyu önünde tartışalım” yanıtını verdi.

CHP lideri, “Washington, Brüksel ve Londra gibi önemli başkentlere bir mesajınız olacak mı?” sorusu üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Erdoğan ve yönetimi demokratik yollardan gidiyor. Seçimi kaybediyor. Bundan sonraki muhatabınız Millet İttifakı’nın adayı ve yönetimi olacak.”